|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Nu-l înjuraţi pe Ştefan Prală! 

Nu-l înjuraţi pe Ştefan Prală!

Tiberiu Pîrnău

Subsemnatul nu este nici pe departe unul dintre ziariştii care i-au făcut pantofii de-a lungul timpului fostului pesedist Ştefan Prală, înregimentat recent în „armata“ PD-L. De aceea nu pot să fiu acuzat că am vreun partipri cu politicianul. Ar însemna să fiu ipocrit dacă aş scrie acum că trecerea revoluţionarului şef de la un partid la altul, de la PSD la PD-L, nu este un act de trădare. Indiferent care au fost motivele care l-au determinat pe Ştefan Prală să plece din partid tot un fel de trădător rămâne. Desigur că îi admir, într-o oarecare măsură, curajul sau mai bine spus refularea, de a-i spune verde în faţă chiar şi acum fostului preşedinte Ion Cîlea nemulţumirile acumulate în ani de zile.

Ştiam şi noi că Ion Cîlea conduce PSD-ul la Vâlcea discreţionar, dictatorial şi că nu permite afirmarea unor lideri tineri, cu forţă, în partid. Ştiam şi am scris aceste lucruri evidente de mai multe ori. Poate că la vremea respectivă unul dintre contestatarii noştri cei mai înverşunaţi era chiar pedelistul de astăzi, Ştefan Prală. Acuzaţiile de-acum vin ca lovituri de baros pe cocoaşa preşedintelui Ion Cîlea dinspre un fost vicepreşedinte al PSD, un lider important în configuraţia politică social democrată. Şi de aceea au şi mai mare greutate, impact pe măsură. Cine are de câştigat? Indiscutabil – preşedintele PD-L Vâlcea, Mircia Gutău, care îşi întăreşte echipa cu foşti adversari redutabili pe zonele lor de activitate. Să nu uităm că Ştefan Prală a adus PSD-ului vreo 18.000 de voturi în toamna anului trecut.

 Este un semnal, în opinia noastră, şi pentru alţi membri de partid la fel de importanţi şi de marginalizaţi de latura preistorică a PSD Vâlcea. Mai mult ca sigur vor urma şi alte dezertări şi înrolări în tabăra „inamicului“. Lovitura este grea, nimicitoare pentru social democraţii vâlceni, oricât de mult s-ar strădui Ion Cîlea şi liderul de facto Dumitru Persu să minimalizeze situaţia. Este o lovitură de imagine într-o perioadă electorală dură, când cuvintele de ordine sunt: „Pe viaţă şi pe moarte, totul sau nimic!“.

Cu această ocazie, la postul de televiziune subordonat sută la sută PSD-ului în aceste zile, TV ETALON, s-au înghesuit să vină în prim plan pesedişti de mâna întâi şi a doua, care să-l înfiereze cu mânie proletară pe fostul lor coleg. Limbajul a fost unul mizerabil. Mă refer aici la un anumit domn Valeriu Amza. Un ilustru no-name, lipitor şef de afişe şi lingău de serviciu al mai marilor PSD de la Vâlcea. L-am auzit vorbind scrâşnind din dinţi şi cu ochi tulburi despre faptul că Ştefan Prală a ocupat funcţii nemeritate şi că nu a muncit pentru partid. Oricât de antipatic mi-ar fi mie domnul Prală, nu am cum să nu recunosc că această afirmaţie a anonimului Amza este o mare gogomănie, o minciună sfruntată.

Despre Ştefan Prală se pot spune multe, dar că nu a muncit pentru partid – NU. Omul şi-a neglijat familia ani de zile, a adus bani grei de-acasă şi a alergat de i-au sărit capacele în campaniile electorale ale PSD, aducând voturi partidului. Să te voteze mii de oameni într-o campanie electorală uninominală presupune un efort enorm şi cheltuieli pe măsură. Ştefan Prală a muncit de dimineaţa până seara în beneficiul PSD-ului pentru ca nişte lachei, precum acest Amza, să ocupe funcţii importante în judeţ (am înţeles că este adjunct pe la Inspecţia Muncii). Rămâne de văzut cum se va acomoda fostul pesedist în noua postură, aceea de a-i face campanie electorală lui Traian Băsescu…

Leave a Response