|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Băsescu: Partidele să îşi asume guvernarea, nu este potrivit un guvern de tehnocraţi 

Băsescu: Partidele să îşi asume guvernarea, nu este potrivit un guvern de tehnocraţi

Preşedintele Traian Băsescu a cerut partidelor, la Cotroceni, să se gândească să-şi asume guvernarea pentru că un guvern de tenhocraţi nu este potrivit în contextul în care democraţia din România este certă.

Şeful statului a menţionat că a avut în cursul zilei de marţi consultări cu partidele care „au avut timp” şi că a considerat că este bine ca miercuri să aibă o întâlnire cu toate partidele, simultan, pentru a desprinde primele concluzii. El a precizat că, din punctul său de vedere, procedura constituţională a consultărilor partidelor de către preşedinte a fost îndeplinită.
Băsescu a arătat că din discuţii se desprind două concluzii. Prima ar fi că partidele optează pentru un prim-ministru indepenedent sau „cât mai independent cu putinţă”, iar a doua că s-ar dori un guvern de tehnocraţi cu mandat limitat.
„Nu cred în valabilitatea unui guvern de tehnocraţi”, a spus Băsescu, menţionând că democraţia din România nu mai este la nivelul anilor ’90.

„România nu mai este cu democraţia la nivelul începutului anilor ’90, când tehnicienii să-şi asume responsabilităţi pentru politicienii care stau în spate şi o fac pe păpuşarii cu indicaţii serioase. Nu pot accepta ideea că se desemnează un guvern pentru două luni. România nu poate intra încă o dată în instabilitate”, a declarat Traian Băsescu.

El a spus că propunerea sa este ca partidele să-şi asume guvernarea.

”Nu puteţi merge pe varianta: punem nişte tehnocraţi. Ce tehnocrat serios ar accepta să se aşeze în guvern pentru o lună şi jumătate, după care să vină politicienii sa spună: «băieţi acum e timpul să plecaţi, v-am folosit şi…». Cred că niciun tehnocrat de marcă nu va accepta un asemenea compromis. Partidele trebuie să reflecteze la asumarea guvernării într-o perioadă în care situaţia economică riscă să se degradeze””, a adăugat şeful statului.

Băsescu a opinat totodată că apariţia unui guvern despre care toată lumea să aprecieze că este manipulat, cu miniştri care nu au suficientă autoritate, este riscantă. (www.mediafax.ro)

Leave a Response