|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Noua stradă “Intrarea Sudului” se va finaliza în data de 15 noiembrie 

• Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, promite că

Noua stradă „Intrarea Sudului” se va finaliza în data de 15 noiembrie

În aceste zile, se lucrează intens la construcţia străzii „Intrarea Sudului” din Râmnicu Vâlcea, arteră care va face o legătură directă între Calea lui Traian Sud şi pasajul Bogdan Amaru. Potrivit ultimelor declaraţii ale primarului Mircia Gutău, întreaga lucrare va fi finalizată la data de 15 noiembrie 2009.

Amenajarea căii de acces din Calea lui Traian, zona Peco Rompetrol, până la pasajul Bogdan Amaru paralel cu calea ferată se va realiza pe o lungime de 642 metri, având o lăţime de cinci metri şi un trotuar de 1,5 metri. Pentru sporirea capacităţii de circulaţie pe axa Calea lui Traian, a fost necesară găsirea unor soluţii care să descongestioneze traficul pe axa principală a oraşului, în sensul realizării unei noi artere rutiere, paralelă cu calea ferată.

Această arteră de circulaţie va prelua traficul ce se derulează de pe platforma industrială din municipiu, precum şi dinspre Tg. Jiu şi Drăgăşani şi se îndreaptă spre centrul orasului şi spre cartierul Ostroveni, cartier în care locuieşte o treime din populaţia municipiului. Tot pe această arteră vor fi dirijate şi autobuzele ce au ca punct final Autogara 1 Mai. Lucrarea propusă a se realiza este în conformitate cu prevederile Planului Urbanistic Zonal „Amenajare cale de acces – Intrarea Sudului”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea nr. 304/152 din 30.10.2008.

În această vară, Consiliul Judeţean Vâlcea a constatat că sunt îndeplinite condiţiile cerute de Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică şi a decis ca lucrarea să fie declarată de utilitate publică de interes local, având ca expropriator Primăria Râmnicului. „Necesitatea realizării noii artere de circulaţie rutieră Intrarea Sudului nu derivă din capriciul unei persoane, ci a fost dictată de rezultatele unui studiu de trafic întocmit la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea de o firmă specializată din Bucureşti, rezultate care indică foarte clar că o astfel de investiţie este vitală pentru descongestionarea traficului rutier pe Calea lui Traian prin preluarea, în regim de sens unic, a fluxului de autoturisme dinspre Platforma Industrială Sud către Cartierul Ostroveni.

Această lucrare vine în completarea pasajului rutier pe sub calea ferată de pe strada Bogdan Amaru, pasaj prin care se va face intrarea autovehiculelor în cartierul Ostroveni. În al doilea rând, trebuie spus că traficul de tip «sens unic» pe Intrarea Sudului va reduce la minim dezagrementele pentru locuitorii din zonă, în plus această arteră de circulaţie nu va fi parcursă decât de autovehicule, nu şi de maşini de gabarit mare, iar acolo unde se va impune se vor monta panouri fonoabsorbante.

În al treilea rând, lucrările de la Intrarea Sudului au fost începute numai după obţinerea tuturor avizelor necesare, inclusiv din partea Societăţii Naţionale de Căi Ferate, astfel încât nu există nici un conflict între amplasamentul acestei artere de circulaţie şi zona de siguranţă feroviară. Odată cu finalizarea lucrărilor, întreaga zonă va fi reamenajată, ceea ce va duce la rezolvarea multor probleme, unele chiar anterioare începerii lucrărilor – alei de acces, iluminat public, amplasamente pentru locurile de colectare a deşeurilor şi spaţii de parcare”, a declarat primarul Mircia Gutău. (P.C.)

Leave a Response