|sâmbătă, iunie 29, 2024
  • Follow Us!

Oltchim Râmnicu Vâlcea – Itxako Estella 30-22 (11-13) 

Oltchim Râmnicu Vâlcea – Itxako Estella 30-22 (11-13)

Sala Sporturilor Traian, spectatori 3000
Au arbitrat Vaidas Mazeika şi Mindaugas Gatelis, ambii din Lituania

Au evoluat formaţiile:

Oltchim: Tolnai (12 intervenţii din 34 aruncări), Smedescu (prezentă în teren) – Ardean – 10, Ozel – 6, Chirilă – 4, Vizitiu – 3, Manea – 2, Curea – 1, Nechita – 1, Managarova – 1, Brădeanu – 1, Jovanovic – 1, Stanca, Vetkova, Fiera.
Aruncări de la 7m: 5 primite, 5 transformate, Eliminări: Ozel. Antrenor: Radu Voina

Itxako: Navarro (10/32), Milenkovic (1/9) – Barbosa – 7, Aguilar – 5, Martin Berenguer – 3, Zebic – 3, Pena – 2, Pinedo – 2, Tervel, Aguirre, Alonso, Fachinello. Aruncări de la 7m: 5 primite, 4 transformate, Eliminări: Pinedo, Alonso, Fachinello (2). Antrenor: Martin Ambros

Din nou cu Buducnost!
n Oltchim a învins a doua oară pe Itxako şi s-a calificat în grupele principale de pe primul loc al clasamentului n în faza următoare elevele lui Voina se luptă pentru calificare cu Podgorica, Krim Ljubljana şi Metz

Pentru a-şi asigura un culoar bun spre semifinale, Oltchim Râmnicu Vâlcea avea nevoie de un success contra campioanei Spaniei, Itxako Estella, în ultimul meci al Grupei D. Chimistele au început partioda mai slab şi oaspetele au reuşit să intre la cabine în avantaj de două goluri 11-13. . În repriza secundă, fetele antrenate de Voina au schimbat placa, s-au apărat avansat, Talida Tolnai şi-a intrat în mână iar atacul a funcţionat din ce mai bine, Jovanovic, Ozel şi, mai ales Elisei făcând legea pe semicercul advers. În uralele vâlcenilor campioanele au câştigat clar, 30-22, cu un avantaj de zece goluri în repriza secundă şi au terminat meciurile din grupe en-fanfare. În grupele principale, Oltchim şi Itxako merg braţ la braţ şi se mai pot întâlni în această ediţie a Ligii Campionilor în faza semifinalelor sau a finalei. „Cine vede scorul final şi nu a văzut meciul ar putea spune că ne-a fost uşor, că am câştigat lejer. Nu este deloc aşa, a fost o partidă foarte dificilă, în faţa unui adversar puternic. Itxako a ajuns nu degeaba în finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor”, a spus la finalul celor 60 de minute Radu Voina.

Grupă foarte bună

La tragerea la sorţi care a avut loc la Viena, ca de fiecare dată, campioanele României au avut noroc. Elevele lui Radu Voina se vor duela pentru calificarea în finală cu Metz (Franţ), Buducnost Podgorica (Muntenegru) şi Krim Ljubljana (Slovenia). Chimistele sunt favorite, alături de campioane din Muntenegru. În prima grupă sunt: Larvik HK (Norvegia), Gyor ETO (Ungaria), Itxako Navarra (Spania) şi FC Midtjylland (Danemarca). Primele două clasate din fiecare din cele două grupe vor juca semifinalele competiţiei, după disputarea celor şase partide din grupele principale, programate în intervalul 4-5 februarie şi 10-11 martie 2012. Primul meci pentru Manea şi compania va fi unul forte important, la Ljubljana, pe 4 sau 5 februarie. În următoarea etapă, 11 sau 12 februarie, Oltchim joacă pe propriul teren cu Metz. „E exact ceea ce ne-am dorit. Cred că Midtjylland era cea mai bună echipă din urna a doua valorică şi am scăpat de campioana Danemarcei. Chiar şi aşa însă, nu vom avea o misiune uşoară. Primul meci, cel de la Ljubljana, e cel mai important. Trebuie să începem cu o victorie. Este anul nostru, am mai spus-o şi o repet. Şi programul ne avantajează, putem rezolva calificarea rapid. Cred că în ultima etapă, atunci când noi vom juca la Podgorica, se va mai pune, eventual, problema formaţiei acre va termina pe primul loc al grupei. În cealaltă grupă orice este posibil. Cred că fiecare dintre cele patru formaţii are şanse importante de calificare. „, a declarat preşedintele Petre Berbecaru. „După părerea mea avem parte de şase finale în grupe, fiecare meci trebuie să-l tratăm ca pe o finală. Şi abia după aceea putem vorbi de semifinale.”, a completat Radu Voina. „Mă bucur că jucăm cu Buducnost şi Oltchim. Am prieteni la ambele formaţii şi va fi ceva special pentru mine. Vor fi meciuri de calitate”, spune Tonje Tiselj, antrenor la Krim Ljubljana. Şi Predrag Boskovic, preşedinte la Buducnost este optimist: „Oltchim şi Buducnost sunt favorite. În prima fază a grupelor au fost singurele echipe cu cinci victorii. Ambele formaţii sînt la fel de puternice”.

„Paty” – Zorro

Pentru handbalista Oltchimului, Patricia Vizitiu, meciul cu Itxaki nu a fost unul chiar norocos. Interul chimista a intrat spre final, ca de obicei în ultima perioadă şi a avut o evoluţie excelentă. Vizitiu a marcat şi ultimul gol al meciului, moment în care a fost accidentată de portarul advers. Transportată de urgenţă la spital, Patriciei i s-a pus diagnosticul de fractură de piramidă nazală. Chimista va avea nevoie de cel puţin zece zile de inactivitate după care îşi va relua antrenamentele. Pentru a putea participa la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, Patricia va fi nevoită să poarte o mască, dacă regulamentele îi vor permite. Altfel, în Brazilia Voina nu va putea cont ape serviciile Ionelei Gâlcă, handbalistă care a anunţat că este gravidă.

Grupa D

Rezultatele ultimei etape:

Oltchim – Itxako 30-22
Dinamo – Buxtehuder 29-23

Clasament:

1. Oltchim 6 5 0 1 168-146 10
2. Itxako 6 4 0 2 163-158 8
3. Dinamo 6 3 0 3 170-160 6
4. Buxtehuder 6 0 0 6 138-175 0

Marcatoarele Oltchimului în această ediţie de Liga Campionilor:

Chirilă – 23
Ozel – 21
Vizitiu – 21
Ardean – 17
Stanca – 15
Jovanovic – 15
Curea – 15
Manea – 14
Nechita – 10
Managarova – 9
Fiera – 4
Farcău – 2
Brădeanu – 2

Clasamentul golgheterelor:

1-3. Katrin Engel – Thulinger – 42
Andreea Penezic – Krim Ljubljana – 42
Sanja Damnjanovic – Podravka Koprivnika – 42

Grupa 1

Larvik HK (Norvegia)
Gyor ETO (Ungaria)
Itxako Navarra (Spania)
FC Midtjylland (Danemarca)

Grupa 2

Oltchim (România)
Metz (Franţa)
Buducnost Podgorica (Muntenegru)
Krim Ljubljana (Slovenia)

Programul meciurilor:

Etapa I (4, 5 februarie 2012)

Metz – Buducnost
Krim – Oltchim

Etapa a II-a (11, 12 februarie)

Oltchim – Metz
Buducnost – Krim

Etapa a III-a (18, 19 februarie)

Oltchim – Buducnost
Metz – Krim

Etapa a IV-a (25, 26 februarie)

Metz – Oltchim
Krim – Buducnost

Etapa a V-a (3, 4 martie)

Buducnost – Metz
Oltchim – Krim

Etapa a VI-a (10, 11 martie)

Buducnost – Oltchim
Krim – Metz

Leave a Response