|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Cât ne costă câinii vagabonzi? 

În atenţia primarului Emilian Frâncu:

Cât ne costă câinii vagabonzi?

În numele mai multor cititori îngroziţi de cazul din Băbeni (unde o femeie a fost găsită moartă după ce a fost muşcată de câini de peste 150 de ori) şi care ne-au asaltat cu e-mail-uri în care ne solicitau informaţii îi adresăm primarului Emilian Frâncu câteva întrebări absolut legitime. Aşadar, domnule primar vă rugăm să ne răspundeţi:

– Câte persoane au necesitat îngrijiri medicale la spitalele din municipiu în acest an ca urmare a unor muşcături de câini ?
– La ce sumă s-a ridicat tratamentul acestor victime ?
– Ce buget a consumat în acest an Serviciul de gestionare a câinilor vagabonzi din Râmnic?
– Câte patrupede au fost eutanasiate, câte au fost închise în adăposturi şi câte au fost adoptate în anul în curs în municipiu?
– Primăria are măcar o vagă idee despre numărul real al animalelor care vagabondează pe teritoriul oraşului?

Reamintim că la fiecare alegeri locale aproape toţi candidaţii la funcţia de primar al municipiului au avut cuprinse, în programul electoral, diferite promisiuni legate de rezolvarea acestei probleme. În realitate, de la an la an, numărul persoanelor agresate precum şi numărul maidanezilor a fost în creştere. “Ziarul de Vâlcea” crede că primăria ar trebui să organizeze un concurs public de proiecte, de soluţii. Oferiţi o sumă consistentă oricărui cetăţean, ONG, societate comercială sau persoană juridică care oferă un proiect viabil ce poate duce la rezolvarea problemei. Poate cineva are o soluţie, domnule Frâncu. Este posibil chiar ca o casnică sau un muncitor necalificat din oraş să vină cu o soluţie la care nu s-au putut gândi sutele de funcţionari din instituţiile publice şi nici strategii campaniilor electorale. În fond ce vă costă?

Leave a Response