|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

Consiliul Local Bujoreni încearcă o modificare ilegală a PUG-ului 

• Primarul Alexandru Roşu nu va cădea în capcană


Consiliul Local Bujoreni încearcă o modificare ilegală a PUG-ului

La şedinţa de consiliu local Bujoreni, ce urmează a avea loc vineri, 26 octombrie, se va încerca modificarea PUG. Trecem peste faptul că o asemenea operaţiune nu poate fi aprobată decât prin trecerea distinctă pe ordinea de zi a unei şedinţe de consiliu local şi nu impunerea la punctul “Diverse” al şedinţei. Reamintim că Bujoreniul are un PUG aprobat în luna noiembrie 2011, iar acesta nu poate fi modificat legal la un interval mai mic de un an. Interesele economice ale unei societăţi comerciale (pe care gurile rele o suspectează că ar fi finanţat campania electorală a unui candidat la alegerile locale din vară) se bat cap în cap cu cele ale unor cetăţeni ce locuiesc în satul Olteni. Fabricanţii de mobilă şi-au extins activitatea şi în zona care în PUG este trecută ca zonă de locuinţe şi nu zonă industrială şi poluează fonic, produc rumeguş, afectează liniştea şi terenurile vecinilor.

Prin urmare, industriaşii vor să intre în legalitate şi să obţină trecerea terenului ce îl deţin din teren de locuit în teren aparţinând unei zone industriale. Mai mulţi consilieri locali au fost deja contactaţi pentru a sprijini prin vot această operaţiune. “Ziarul de Vâlcea” va întreprinde o anchetă jurnalistică documentată pentru a vedea ce autorizaţii au fost folosite la construirea halelor industriale din zonă, cine şi cum poluează zona Malul Alb din satul Olteni, câţi salariaţi are această societate care prelucrează lemn şi îl transformă în mobilă, unde se deversează reziduurile toxice de lac, diluanţi etc, cât de mare este poluarea fonică, ce căi de acces folosesc tirurile care descarcă lemne şi încarcă mobilă, câte taxe şi impozite sunt vărsate de această întreprindere la bugetul local şi câţi salariaţi are din Bujoreni.

Ne vom ocupa de toate aceste amănunte profesionist , aşa cum o facem de fiecare dată când ne implicăm în sprijinul unor comunităţi locale. Deocamdată însă îl anunţăm public pe primarul Alexandru Roşu că îl susţinem în stoparea eventualei intervenţii ilegale a unora din consilierii locali, că vom asista la şedinţa de vineri şi că vom desluşi cine încearcă să scoată castanele din foc cu mâna edilului pentru a acoperi eventualele ilegalităţi mai vechi. Iar pe consilierii locali (majoritatea ne cunosc şi îi cunoaştem) că riscă să fie acţionaţi în instanţă şi să fie traşi la răspundere în cazul în care forţează limitele legale. Mărunţişul poate fi tentant în perioadă de criză dar este de obicei cheltuit repede, nu ţine de cald iar ulterior cel care se bucură de el ridicând inconştient mâna la un vot va trebui să plătească. S-au mai văzut destule cazuri.

Leave a Response