|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Tarife mai mici pentru transportul elevilor 

646x404

La audienţele din ultimele săptămâni ţinute de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, s-a prezentat un număr mare de cetăţeni din comunele Mihăeşti şi Dăeşti, toţi fiind nemulţumiţi de o singură problemă şi anume valoarea ridicată a abonamentelor de transport pentru elevii navetişti din cele două localităţi.
Pentru cunoaşterea detaliată a acestei situaţii, preşedintele Ion Cîlea a organizat ieri, 9 octombrie, o întâlnire la care au luat parte reprezentanţii operatorilor de transport, primarii celor două comune, inspectorul general al Inspectoratului şcolar judeţean, viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, specialiştii din cadrul Consiliului Judeţean, precum şi părinţi ai elevilor care fac naveta la liceele din Rm.Vâlcea.
Din discuţii a rezultat că valoarea abonamentelor stabilite de transportatori nu se încadrează în prevederile Ordonanţei de Guvern nr.29/2013 care, la articolul 15, precizează: „Decontarea abonamentelor de transport rutier, pentru facilităţile de transport acordate elevilor, se asigură la nivelul acestora, dar nu mai mult de 26 lei/abonament/lună pentru distanţa de 3 km. Pentru distanţele ce depăşesc 3 km, până la limita de 50 km, suma de 26 lei/abonament se suplimentează cu 2 lei pe fiecare kilometru, dar nu mai mult decât valoarea abonamentului lunar”.
Înţelegând posibilităţile modeste ale părinţilor elevilor navetişti, directorul general al SC ETA Rm.Vâlcea a promis că va analiza în regim de urgenţă posibilităţile de reducere a valorii abonamentelor până la limita suportabilă, astfel încât această activitate să nu aibă nicio contribuţie la cota de profit a unităţii.
Preşedintele Ion Cîlea a solicitat şi primarilor din comunele Mihăeşti şi Dăeşti să efectueze analize proprii în acelaşi regim de urgenţă pe baza cărora să se identifice clar numărul elevilor din învăţământul obligatoriu care domiciliază în localităţile respective şi, în funcţie de situaţia concretă, să se stabilească valoarea contribuţiei din partea administraţiei locale şi, implicit, a sumelor pe care urmează să le acorde părinţii elevilor.
„Întâlnirea cu primarii, transportatorii şi părinţii a fost extrem de eficientă, mai ales dacă ţinem seama că împreună am găsit cele mai potrivite soluţii pentru stingerea nemulţumirilor justificate ale părinţilor” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea.

Leave a Response