|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Jurnalistul SILVIU POPESCU îi bagă în fibrilații pe șmecherii politici care au supt bani grei de la CET Govora 

1246_474687769243525_221605380_n

Scrie Ziarul de Vâlcea : ” „Şova şi asociaţii“, fosta firmă de avocatură a senatorului PSD Dan şova, actualul ministru al fantomaticului Minister al Marilor Proiecte, a câştigat de la stat peste 7 milioane de euro. Informaţia a fost prezentată de Ministerul de Finanţe, printr-un raport de inspecţie fiscală realizat la fosta societate de avocatură. Din document iese la iveală că societatea lui Dan Şova a încasat, în perioada 2006-2009, peste 7 milioane de euro din contracte cu statul sau cu diferite autorităţi locale.

Printre societăţile care au încheiat contracte cu fosta firmă a senatorului PSD se numără Oltchim SA, Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Străzilor, Electrica Transilvania Sud, Gaz Sud, CET Govora, CE Turceni, Electrica SA, Romfilatelia, Banc Post, ALPAB sau BTT. De la CET Govora, firma ministrului şova a încasat un „mizilic“ în valoare de 6.486.505 lei noi (64 miliarde lei vechi!) pentru….?

„Ca urmare a aparitiei articolului din care am citat, preşedintele CJ Ion Cîlea, a convocat rapid toată presa vâlceană în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Am asistat la o şedinţă de demascare a duşmanului poporului Tiberiu Pîrnău, care era vinovat că a scris un mare adevăr în ziarul său. L-am suportat cu greu pe domnul preşedinte, apoi am auzit explicaţiile coerente şi clare ale domnului Mihai Bălan, directorul CET Vâlcea.

Nu spunem că domnul Cîlea nu avea oarecum dreptate. Sigur, unele dintre afirmaţiile scrise în Ziarul de Vâlcea puteau fi calomnioase. Sigur, domnul preşedinte are dreptul său la imagine, pe care Legea i-o protejează, domnia sa fiind funcţionar public aflat în exerciţiul funcţiunii. Are, prin urmare, dreptul să emită comunicate de presă, să se adreseze instanţelor, ba chiar şi dreptul să se certe cu acela/aceia care l-au jignit. Mai ales că nu era în funcţie la data încheierii contractelor.

Ceea ce nu trebuie să mai facă domnul preşedinte ? Să înţeleagă că dreptul la opinie este garantat de Constituţie şi datorie atunci când eşti ziarist. Că un ziarist care face publice sume astronomice pe care o entitate a Consiliului Judeţean le plăteşte unei case de avocatură, acesta nu trebuie biciuit, ci lăudat, pentru că el face un serviciu comunităţii în care apare publicaţia sa. Să nu uităm că entitatea numită CET are birou juridic, oameni plătiţi să-i apere interesele în instanţe. 64 de miliarde reprezintă o hemoragie de bani publici, pe care DNA trebuie s-o ancheteze. Explicaţiile directorului general sunt liniştitoare, au fost salvate sume de 2000 de miliarde, a fost câştigat războiul cu fraţii Cristescu, dar asta naşte şi mai multe întrebări.

I-am comunicat domnului Ion Cîlea în direct, i-o mai spunem încă o dată : nu încercaţi să loviţi un ziarist. Vorba inamicului Gheorghe Smeoreanu, nu treziţi un ziarist care doarme ! L-am apărat pe Tiberiu Pîrnău, am încercat să-l apăr şi pe Cîlea, pentru că unii dintre noi mai avem şi principii, pe care nu ni le încălcăm niciodată.

Acestea fiind zise, rămâne întrebarea : dacă domnul Şova nu era pesedist atunci când primea banii aceştia, de ce a intrat domnia sa în PSD şi a renunţat la avocatură? A împărţit banii cu cineva, cum zice ziarul citat anterior, iar dacă da, cu cine ? Dacă îi mergea atât de bine, de ce a mai vrut să facă politică ? Dacă vă uitaţi pe lista ataşată, vă speriaţi. Sumele sunt de-a dreptul colosale.

Oricum, noi nu mai mergem la astfel de mascarade de presă organizate împotriva ideii de presă liberă, împotriva democraţiei şi a bunului simţ, în care un ziarist este bătut la fund în faţa clasei, ca să fie un exemplu pentru toţi.

Aşteptăm opinia celor vizaţi de articolul citat, pe care o vom publica, pentru lămurirea cititorilor ziarului Curierul de Râmnic. De asemenea, aşteptăm pe adresa redacţiei, documentele promise de domnul Mihai Bălan, pe care le vom publica, de asemenea. Poate şi precizările domnului ministru Şova.

Ne dorim o mai mare transparenţă în acest judeţ, în care totul se face pe ascuns de ochii proştilor care votează.

Silviu Popescu – www.ramnic.ro

NR – Îi mulțumim ziaristului Silviu Popescu că s-a alăturat demersului nostru de a dezvălui caracatița politică care sugrumă de ani de zile CET Govora.

Leave a Response