|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Moș Ion Stanciu, scribul de sorginte comunistă al lui Ion Cîlea, este puțintel agramat 

646x404

Biroul de presă al PSD Vâlcea (Ion Stanciu, consilierul matusalemic personal al președintelui Consiliului Județean Vâlcea) a transmis cu mare pompă următorul comunicat de presă: „OMENIA ŞI SOLIDARITATEA VÂLCENILOR APRECIATE DE GĂLĂŢENI“ – „Stima noastră și mândria, să trăiască OMENIA!“ – Uraaaaaaaaa!
Suntem informați din nou în același stil literar „limbă de lemn“ de faptele de curaj, generozitate și ingeniozitate ale Liderului Suprem Ion Cîlea. Bun, să fie sănătoși, problema este că Moș Stanciu e puțintel certat cu limba română și scrie greșit cuvinte, precum: „într-ajutorarea“ – păi bine măi nene Stanciule, în 1900 toamna când ai făcut tu primele ore de gramatică așa se scria cuvîntul ÎNTRAJUTORARE??? Nota 2, pune mâna pe gramatică, mai bine mai târziu decât niciodată!

„În perioada tragicelor evenimente provocate de inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Galaţi, social-democraţii vâlceni au fost mobilizaţi de preşedintele ION CÎLEA şi, printr-un gest de omenie, într-ajutorare şi solidaritate, au trimis spre sinistraţi o importantă cantitate de produse agro-alimentare.
Cum a fost primit şi privit ajutorul vâlcenilor? Răspunsul a venit printr-o scrisoare transmisă de către preşedintele Organizaţiei Judeţene Galaţi a PSD, ministrul Telecomunicaţiilor DAN NICA în care se precizează: „Vă adresez cele mai calde şi sincere mulţumiri în numele tuturor gălăţenilor care au fost afectaţi de inundaţiile necruţătoare de la începutul acestei toamne. În zilele de grea încercare pentru gospodarii acestor locuri, sprijinul dumneavoastră a fost de nepreţuit. Aţi sărit imediat în ajutorul celor care şi-au pierdut munca de-o viaţă, şi-au pierdut animale şi recolte, şi-au pierdut oameni dragi … Solidaritatea dumneavoastră cu semenii aflaţi la necaz a venit ca o alinare a durerilor şi rănilor deschise de această catastofă. Vă transmit gratitudinea acestor oameni şi vă mulţumesc personal pentru efortul pe care l-aţi făcut, gestul dumneavoastră fiind în acelaşi timp şi un exemplu deosebit de omenie pentru întreaga noastră comunitate. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”
După cum am informat la timpul respectiv prin intermediul mass media, ajutoarele care au fost expediate din Vâlcea cu un TIR pentru sinistraţii din judeţul Galaţi au constat în 3.100 kg făină, 1.000 kg cartofi, 6.100 borcane cu gem de caise, 480 litri ulei, 2.120 cutii cu mazăre conservată şi alte însemnate cantităţi de mălai, zahăr, orez, apă minerală, pate de ficat etc.“

ÎNTRAJUTORÁRE f. 1) v. A SE ÎNTRAJUTORA. 2) Ajutor reciproc; ajutor mutual. [G.-D. întrajutorării; Sil. într-a-] /întru + ajutorare

AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. – Din lat. agrammatos.

One Response to Moș Ion Stanciu, scribul de sorginte comunistă al lui Ion Cîlea, este puțintel agramat

  1. andreea soare

    Va salut Stimate Dle ziarist Ion Stanciu as dori sa comunic cu dvs dar nu cunost adresa de e_mail
    poate ma contactati dvs
    va ultumesc ptr tot !
    Andreea Soare
    Paris

     

Leave a Response