|joi, februarie 9, 2023
  • Follow Us!

Senatorul Cotescu susține alocarea a 6% din PIB Ministerului Educației Naționale de la 1 ianuarie 2014 

cotescu

Senatorul Marin Adrănel Cotescu i-a transmis recent primului ministru Victor Ponta o interpelare cu titlul „Alocarea a 6% din PIB Ministerului Educatiei Nationale de la 1 ianuarie 2014“, în care se precizează: „In data de 5 octombrie a fost sarbatorita Ziua Mondiala a Educatiei. Cu aceasta ocazie, categoriile socio-profesionale din sistemul educational romanesc au reiterat catre Guvern solicitarea alocarii unei procent de 6% din PIB invatamantului.
Astfel de manifestari au apartinut reprezentantilor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), precum si reprezentantilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).
Avand in vedere ca Programul de Guvernare 2013-2016 contine principii precum “reducerea decalajelor ce despart România de ţările avansate din Uniunea Europeană, inclusiv prin preluarea solutiilor europene” si “ accesul liber si egal la educatie de calitate”, va rog, domnule Prim-ministru, sa-mi comunicati daca, incepand cu anul 2014, Ministerul Educatiei Nationale va beneficia de un buget de cel putin 6% din PIB“

Leave a Response