|luni, februarie 6, 2023
  • Follow Us!

Biroul central de legătură pentru contactele cu alte state membre 

ue_2007

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea informează că, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 637/15.10.2013, a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor Publice nr. 1.642/2013 privind organizarea şi funcţionarea Biroului central de legătură pentru contactele cu alte state membre în domeniul asistenţei reciproce la recuperare, precum şi cu Comisia Europeană.
Biroul central de legătură se organizează şi funcţionează la nivelul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Direcţia generală de reglementare a recuperării creanţelor bugetare – Serviciul de reglementare a recuperării creanţelor bugetare prin colaborare interstatală potrivit prevederilor art. 178^4 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi este responsabil pentru contactele cu alte state membre în domeniul asistenţei reciproce la recuperare, precum şi pentru contactele cu Comisia Europeană.
Biroul central de legătură asigură transmiterea pe cale electronică a cererilor, documentelor şi informaţiilor în domeniul asistenţei reciproce la recuperare pentru creanţele prevăzute la art. 178^2 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, inclusiv pentru creanţele stabilite în cadrul operaţiunilor vamale, precum şi pentru taxele, impozitele şi drepturile de orice fel prelevate de către autorităţile locale

Leave a Response