|vineri, octombrie 11, 2024
  • Follow Us!

Ministrul Economiei: Privatizarea Oltchim va fi finalizată în februarie sau în iunie 2014 

andrei_gerea_23_10_57771400

Privatizarea Oltchim se va finaliza în iunie 2014, dacă se va găsi capital de lucru, în caz contrar termenul limită fiind luna februarie 2014, a afirmat duminică, la Pitești, ministrul Economiei, Andrei Gerea, citat de Agerpres.

„Dacă reușim să găsim 15 milioane euro, cât este capitalul de lucru, ne putem întinde undeva până în iunie. Dacă nu reușim să găsim acești bani, în luna februarie ne strângem mâna cu investitorii”, a declarat Gerea.

El a precizat că ar prefera prima variantă, deoarece găsirea unor investitori serioși cere timp, dar deocamdată există unele probleme legate de asigurarea capitalului de lucru.

„Cel mai presant factor este capitalul de lucru, care este absolut necesar pentru desfășurarea activității și pentru câștigarea de timp, pentru că o astfel de acțiune precum cea demarată de noi, pentru căutarea de potențiali investitori, cere timp. (…) Avem nevoie de acești bani, care se caută în primul rând la bănci. Băncile, din păcate, nu sunt foarte dornice să finanțeze, este o problemă la nivel național, nu numai în cazul Oltchim. Dar am reluat discuțiile, nu numai în zona bancară, ci și în zona fondurilor de investiții”, a precizat ministrul Economiei.

Andrei Gerea a mai spus că există deja trei consorții internaționale care și-au manifestat interesul pentru preluarea companiei Oltchim, însă campania de atragere de investitori pentru privatizare va continua. Pe de altă parte, vor fi reluate și discuțiile cu reprezentanții OMV Petrom referitor la posibila vânzare a rafinăriei Arpechim, aflată în prezent în conservare.

„Săptămâna aceasta o să avem întâlnirea cu OMV, pentru că acum șase luni ei și-au manifestat intenția de a vinde rafinăria. Sigur, ar fi un plus pentru Oltchim, dar nu este atât de esențial cum este Divizia Petrochimică Bradu. Se poate compensa lipsa rafinăriei, dar pentru Oltchim, pentru cei de la Vâlcea, și asta au înțeles-o de-a lungul timpului, nu poate exista viitor, în forma în care este astăzi combinatul de la Râmnicu Vâlcea, fără ce se află la Pitești. (…) Lucrurile, din punctul de vedere al tuturor, sunt clare, privatizarea se va face integrat”, a spus Andrei Gerea.

(Realitatea.net)

 

Leave a Response