|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Revoltă în USL Vâlcea. Primarii liberali i-au cerut socoteală preşedintelui CJ pentru că a repartizat 70 % din fonduri comunelor conduse de PSD-işti 

646x404
 Adevărul Aproximativ 30 de primari din judeţul Vâlcea, majoritatea liberali, s-au deplasat astăzi la CJ pentru a-i cere socoteală social democratului Ion Cîlea. Aleşii locali îl acuză pe Cîlea, preşedintele instituţiei, că a repartizat fonduri doar primarilor PSD. 646x528PNL-iştii susţin că, deşi fac parte din USL, acest lucru nu s-a văzut atunci când s-au repartizat fondurile pe O.G. 28. Potrivit unei situaţii întocmite de aceştia, aproape 70 % din banii alocaţi pentru drumuri, canalizare şi alimentare cu apă au ajuns la primarii PSD. „Total bani alocaţi în 2013: 15 milioane lei. Din această sumă, PSD a primit 69 %, PNL a primit 24 %, iar PDL, 4 %. Primarii PSD au primit 94 % din fondurile destinate introducerii de reţele de canalizare, iar liberalii n-au primit un leu. Primarii PNL au primit decât 25 % din fondurile alocate pentru drumuri în acest an”, a spus consilierul judeţean Victor Stănculescu în timpul şedinţei. Printre localităţile care au rămas fără canalizare se numără oraşul Berbeşti. Primarul Chelcea Vintilă a ţinut să-i reamintească acest lucru şi preşedintelui CJ. „Vă rog să treceţi Berbeştiul pe harta judeţului Vâlcea! Proiectele depuse de noi nu au fost luate în seamă. De ce a fost Berbeştiul exclus de la canalizare, lucrare începută acum trei ani cu ştirea dumneavoastră? Eu n-am datorii la nimeni şi contribui anual cu 100 de miliarde de lei vechi la bugetul CJ, iar drumul 605 A este cel mai prost din judeţ!”, s-a plâns edilul. Primarii liberali spun că le-a ajuns cuţitul la os şi sunt dispuşi chiar să recurgă la măsuri extreme. „Nu e posibil ca un primar PSD să primească fonduri 2,9 milioane lei pentru o lucrare executată în proporţie de 7 % iar eu să nu primesc un leu! Ne-a ajuns cuţitul la os! Ferească Dumnezeu să vin aici cu căţel şi purcel, cu coasa în spate! Dacă o să fie nevoie, o să-i aduc pe locuitorii comunei la CJ, pe banii mei, o să închiriez un autobuz, să vadă şi dânşii de ce nu primim bani”, a afirmat Ionel Michiu, primarul comunei Stăneşti. Printre cei nemulţumiţi de cum se alocă banii în judeţul Vâlcea s-au numărat primarii din Horezu şi Dăeşti. Preşedintele CJ Vâlcea a negat că repartizarea fondurilor s-a făcut pe criterii politice. Acesta a cerut aparatului propriu să facă o analiză pentru a vedea dacă cele prezentate de liberali sunt adevărate. În judeţul Vâlcea, 42 de comune sunt conduse de liberali. Social democraţii au câştigat în 2012 cu 11 primării mai puţin.
www.adevarul.ro

2 Responses to Revoltă în USL Vâlcea. Primarii liberali i-au cerut socoteală preşedintelui CJ pentru că a repartizat 70 % din fonduri comunelor conduse de PSD-işti

  1. Gheorghe Nicolae

    Buican si-a început campania electorală pentru presedentia CJ printr-o actiune tipica,adică pe la spate iar,colegii primari se fac ca nu s-au prins ce fel de actiune se intampla.
    Primarii liberali ar trebui sa ceara procesele verbale de sedinta sa vadă cum s-a votat cand s-au repartizat banii,sa vadă cum au votat consilierii județeni PNLCu siguranță vor avea o mare surpriza.Imi pare rău pentru colegii mei primari ca merg nedocumentati la CJ impinsi de la spate de primul vanator al Lovistei.Mă opresc aici cu comentariul,cu toate ca ar fi multe de spus,dar avem timp.

     
  2. mazare

    Poate la vazut pe Ppopolan de la Daesti cum s-a ingrasat din banul public facandu-si bucatarie in institutie publica si cheltuind banii satenilor pe mancare ,oare nu mai exista organe de control?Masinile institutiilor publice ar trebui sa stationeze in curtea acestora nu in curtile primarilor si ai viceprimarilor,pentru interese personale.

     

Leave a Response