|sâmbătă, martie 25, 2023
 • Follow Us!

Merită aplauze! Copilul sărac lipit din Firijba Vâlcii, ajuns cercetător la NASA 

copil

Alexandru Chimba este tanarul roman dintr-un sat ingropat de timp care a reusit sa devina cercetator la NASA. Povestea lui merita sa fie pe buzele tuturor romanilor!

Alexandru Chimba s-a nascut in Firijba Valcii intr-o familie saraca si numeroasa. Tatal sau era taietor de lemne iar mama lui nu se dadea la o parte sa ia in carca un bustean cat omul de gros. Inca de pe bancile scolii profesorii au inteles ca Alexandru are ceva special: iubea stelele.

Dupa razboi, la varsta de 11 ani tanarul a fost trimis la Râmnicu Vâlcea sa faca gimnaziul iar drumul l-a purtat spre Bucuresti. Deja în clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriti, despre galaxii, copilul din Firijba era deja considerat un geniu.

În anul doi la facultatea de matematică viata lui s-a schimbat total. Alexandru a disparut fara urma chiar inainte de Craciun. Pana in primavara anului 1990 cand in satuc soseste o masina mare, alba, din care coboară un barbat inalt, cu parul grizonat, iar femeile din sat il recunosc.

„Lixandru lui Uca? Tu esti Lixandru a’ lui Uca?”
Alexandru Chimba ajunsese la NASA, traia in Maine. A fost printre cei care au pregatit programul Mars Pathfinder, noteaza râmnicuvâlceaweek.ro. Din pacate, romanii nu au ajuns sa ii afle povestea impresionanta. Povestea de viata a unui tanar care din nimic a ajuns printre stele.

„Ar fi o şansă, satul este deja părăsit, noi am dus drumul până la intrare. Dar este o minune, un sat virgin în mijloc de pădure. Depinde foarte mult care sunt intenţiile domnului Alexandru. Oricum, doreşte să se reîntoarcă aici, la un moment dat. Locul se poate preta la orice, tabără de pictură, de teatru etc”, spune primarul Constantin Şerban din comuna Golești – județul Vâlcea – menționează onlinereport.ro

 

2 Responses to Merită aplauze! Copilul sărac lipit din Firijba Vâlcii, ajuns cercetător la NASA

 1. geta stoica

  Ne bucuram ca Alexandru nu si-a uitat satul natal-Firijba.Multi copii din accest sat au devenit oameni invatatietc.M-as bucura ca visul lui Alexandru sa se infaptuiasca,iar satul Firijba sa fie vizitat si cunoscut de cati mai multi oameni.

   
 2. dan

  Chiar merita aplauzele noastre dar ni s-au umflat deja palmele de la cat i-am aplaudat pe Bianca Dragusanu, Guta, Salam si hoarda de cretini care invadeaza ecranele televizoarelor la : Antene, ProTV si Kanal.
  Tare ma tem ca ACTUALII spectatori ai vietii sociale din Romania NU pot admira minunatul drum facut de Alexandru Chimba. Sunt complet abrutizati, indobitociti si striviti de insignifiantele probleme ale traiului zilnic.

   

Leave a Response