|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

FELICITĂRI primarului interimar Gigi Matei! Un eveniment emoționant! 

primarie_veterani m_1

FELICITĂRI primarului interimar Gigi Matei! Un eveniment emoționant!Seria de joi, 10 decembrie, a aniversărilor de la Primăria Râmnicului a fost deschisă de o ceremonie festivă în Sala de Consiliu, unde 31 de cupluri de râmniceni, alături de copii şi nepoţi, şi-au sărbătorit 50 de ani de căsnicie, primind cu aceasă ocazie Diploma ”Nunta de Aur”, tichete sociale în sumă de 600 de lei şi marcând evenimentul prin ciocnirea unei cupe de şampanie cu primarul interimar Gigi Ion Matei, vizibil marcat de încărcătura emoţională a evenimentului.

Cu aniversaţii acestei zile, numărul cuplurilor care au marcat ”Nunta de Aur” la primăria municipiului a ajuns, în 2015, la 69, în total 1.867 de perechi de cetăţeni ai municipiului fiind sărbătorite, de la debutul acţiunii, în cadru festiv, la sediul administraţiei municipale.

FELICITĂRI primarului interimar Gigi Matei! Un eveniment emoționant!Imediat după această ceremonie a urmat o alta, chiar şi mai emoţionantă: 20 de veterani de război (din cei 39 care au fost sărbătoriţi în total în această zi) au fost prezenţi la primărie pentru a primi, cu ocazia marcării ”Anului Veteranilor de Război”, o Diplomă Aniversară, precum şi un sprijin financiar în valoare de 500 lei.

Mai mulţi veterani au ţinut să mulţumească public Primăriei municipiului şi să-l felicite pe primarul interimar pentru gestul de recunoştinţă făcut la adresa celor care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Alături de veteranii de război, în Sala ”George Ţărnea” de la Primăria Râmnicului s-au aflat şi o parte dintre cei 15 nonagenari care, tot joi, au primit diploma de intrare în ”Clubul Longevivilor”, precum şi tichete sociale cu valori de 500 lei (pentru categoria de vârstă 90 – 94 ani) sau 700 lei (pentru categoria de vârstă 95 – 99 ani).

Un alt sărbătorit a fost dl. Cerbu Gh. Nicolae, care, cu ocazia împinirii venerabilei vârste de 101 ani, a primit o diplomă precum şi un sprijin financiar în valoare de 1.000 lei.

De la debutul acestei acţiuni, în anul 2012, numărul râmnicenilor cu vârste de peste 90 ani care au intrat în ”Clubul Longevivilor” a ajuns la 288.

Săptămâna viitoare, un alt eveniment aniversar se va adresa unei categorii diferite de râmniceni: aproximativ 500 de tineri liceeni vor fi sărbătoriţi la primărie cu ocazia împlinirii, în ultima perioadă, a vârstei de 18 ani şi vor primi, cu această ocazie, Atestatul de Cetăţean cu Drepturi Depline al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Daniel Ionescu-Purtător de cuvânt-Primăria Municipiului Râmnicu Valcea

Leave a Response