Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în acest an legea reglementează activitatea de taximetrie şi care stabileşte că transportul în regim de taxi sau închiriere este permis numai operatorilor cu autorizaţii de taxi valabile sau copii conforme.
Proiectul interzice transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism fără a deţine pentru acesta autorizaţie de taxi valabilă.

În vara anului trecut, Guvernul a transmis Paramentului un proiect de lege care stabileşte că persoanele fizice sau juridice care efectuează transport public de persoane cu un autoturism fără a avea autorizaţie de transport în regim de taxi emisă de autoritatea administraţiei publice pot fi amendate cu sume între 1.000 şi 5.000 de lei.

Marii transportatori vâlceni sunt nemulțumiți de polițiștii vâlceni care nu sunt capabili să stopeze acest fenomen extrem de îngrijorător al taximetrișilor pirați! Numai în orașul Râmnicu Vâlcea acționează la vedere zeci de taximetriști ILEGALI, care FURĂ efectiv călătorii firmelor de transport care plătesc taxe și impozite pentru activitatea desfășurată! Este strigător la cer ce se întâmplă!  Sperăm că noua conducere de la Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea va aborda cu o mai mare hotărâre acțiunea de eradicare a taximetriei ilegale, care păgubește direct statul român!