|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

George Brânzan şi Raluca Man sunt noii directori de la Spitalul Judeţean Vâlcea 

Spitalul Judetean Valcea

 

 

La sfârşitul săptămânii trecute, s-au anunţat rezultatele finale la concursurile pentru posturile de director medical şi director îngrijiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Pentru postul de director medical, competiţia a fost foarte strânsă între cei doi candidaţi (George Brânzan şi Răzvan Alexandru Costinea), însă actualul director medical George Brânzan a reuşit să câştige competiţia în faţa lui Costinea, cu doar 0,09 puncte avans: nota 8,72 faţă de 8,63. Probabil că vor urma contestaţii din partea lui Costinea, dar sunt şanse slabe să răstoarne rezultatul final. La acest concurs, preşedintele Comisiei de concurs a fost Dan Ponoran, directorul Spitalului Judeţean.

Şi pentru postul de director îngrijiri la Spitalul Judeţean Vâlcea rezultatele au fost apropiate. La competiţie s-au înscris trei candidaţi (Raluca Man, Alina Dobre şi Nicuşor Stanciu), dar după susţinerea testelor grilă, a proiectului şi a probei interviu, câştigătoare a fost declarată actuala directoare Raluca Man (cu 8,84), urmată de Alina Dobre (cu 8,45) şi de Nicuşor Stanciu (cu 7,97).O felicităm și noi pe Raluca Man, un cadru medical foarte apreciat de colegi, o profesionistă în meseria sa și o persoană de mare caracter! În cursul acestei săptămâni se aşteaptă încheierea contractelor cu noii directori, chiar dacă, probabil, vor exista unele contesaţii. Preşedintele Comisiei de evaluare la acest concurs a fost consilierul judeţean liberal Gheorghe Folea, membru în Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean Vâlcea.

Prin Decizia nr. 739 din 26 noiembrie 2015 a managerului Spitalului Judeţean Vâlcea, s-a aprobat metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului pentru ocuparea postului de director medical din cadrul Spitalul Judeţean Vâlcea, precum şi modelul fişei interviului de selecţie. În cadrul spitalului funcţionează un comitet director format din: managerul spitalului; directorul medical; directorul financiar-contabil; directorul de îngrijiri. Ocuparea postului de director medical se face prin concurs organizat de managerul spitalului. Comisia de examen este propusă de managerul spitalului şi este aprobată de Consiliul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. În baza aprobării, desemnarea comisiei de concurs se face prin act administrativ al managerului spitalului. Comisia de examen a avut în componenţă, ca membri, un reprezentant al DSP Vâlcea, doi reprezentanţi desemnaţi de Consiliul Judeţean Vâlcea şi, ca observatori, un reprezentant al Colegiului Medicilor Vâlcea, un reprezentant al Sindicatului Medicilor, un secretar conform actelor normative în vigoare. Fiecare comisie a fost condusă de un preşedinte şi a avut un secretar care a răspuns de buna organizare şi desfăşurare a concursului, de respectarea de către fiecare candidat a criteriilor generale şi specifice de selecţie şi a altor condiţii prevăzute de actele normative în vigoare.

(Petre Coman)

Leave a Response