|marți, martie 21, 2023
  • Follow Us!

Credincioșii din Goranu, manipulați de doi preoți hapsâni! 

Biserica Goranu

Comunicat de presă

Ca urmare a informaţiilor apărute în publicaţia Adevărul şi la unele posturi de televiziune locale şi naţionale, Arhiepiscopia Râmnicului face următoarele precizări:

1. Mass-media şi credincioşii Parohiei Goranu din Arhiepiscopia Râmnicului au fost dezinformaţi prin atitudinea celor doi preoţi slujitori, Irinel Cojocaru şi Ion Bălăceanu, care au prezentat eronat şi deformat situaţia lor, manipulând în acest fel pe unii dintre enoriaşii acestei parohii.

2. Cei doi preoţi nu au fost “indepărtaţi” şi nu au “fost puşi pe liber”, întrucât preotului Irinel Cojocaru i s-a retras doar oficiul de paroh, în urma auditului financiar-contabil efectuat la această parohie, prin care s-au constatat abateri de la disciplina financiară, prin administrarea frauduloasă, abuzivă şi omisivă a veniturilor parohiei, el rămânând în continuare slujitor la această parohie. De asemenea, părintele Irinel Cojocaru a fost eliberat din funcţia de protopop al Protoieriei Râmnicu Vâlcea, întrucât în urma abaterilor constatate la parohie nu mai prezenta probitate morală. Preotului Bălăceanu Ion i s-a aprobat cererea de prelungire a slujirii, până în anul 2016, deoarece împlinise deja vârsta de pensionare.

3. Preotul Mateescu Gheorghe, consilier juridic la Arhiepiscopia Râmnicului, nu a fost numit preot slujitor la această parohie “pe ascuns”, cum s-a afirmat în materialul filmat, ci statutar şi regulamentar, conform art. 105, aliniatul 2 din Statutul de funcţionare şi organizare al Bisericii Ortodoxe Romane, încă de la data de 1 octombrie 2015, dată la care niciun enoriaş al acestei parohii nu a avut vreo obiecţie, atitudinea unor enoriaşi care au contestat calitatea noului paroh dovedind faptul că aceştia au fost manipulaţi şi nu cunosc adevărul.

Biroul mass-media al Arhiepiscopiei Râmnicului

NR – Titlul ne aparține

Leave a Response