|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Șpârle și șopârle, 17.12.2015 

soparla-cu-volanas
  • Zvonurile privind o eventuală preluare a fostului restaurant-motel Capela din Râmnicu Vâlcea de către patronul Doru Paraschiv nu au nici un fundament în realitate. Omul a spus mereu că nu vrea să se bage într-o „cloacă juridică”, precum este cea de la unitatea respectivă, astfel că proprietarul restaurantelor OK a ales să construiască de la zero un motel asemănător pe o suprafaţă de 1000 mp de teren situat tot pe Dealul Capela. Între timp, societatea Siomax SPRL din Târgu Jiu, lichidatorul judiciar al firmei Gemeniserv (care a aparţinut infractorului penal Nicolae Minea) se chinuie fără succes de peste un an de zile să găsească un cumpărător a ceea ce a fost cândva un brand recunoscut la nivel naţional – vechiul motel Capela construit cu mari eforturi prin 1970. În prezent, hotelul este devastat şi părăsit, terasa de vară a ajuns într-o stare avansată de degradare, nu mai există uşi şi ferestre, s-a furat tot mobilierul, iar singurii „clienţi” ai restaurantului sunt cele câteva haite de câini vagabonzi. Trist, dar adevărat!

 

  • Joi, 17 decembrie, este „Ziua Z” pentru clubul de handbal feminin HCM Râmnicu Vâlcea. În această zi, Consiliul Local al Râmnicului va lua în discuţie alocarea către club a sumei de 3,6 miliarde de lei vechi, care să asigure supravieţuirea echipei de handbal. Însă, potrivit unor surse credibile din Consiliul Local, sunt puţine şanse ca proiectul de hotărâre să fie aprobat, ceea ce va conduce la dizolvarea clubului şi dispariţia unei tradiţii de handbal feminin la Râmnicu Vâlcea.

 

  • Autoritățile competente ar trebui să verifice atent contractele de deszăpezire pentru iarna 2015-2016 încheiate în de mai multe primării din Vâlcea cu unele SRL-uri. Este vorba de Primăria Bălceşti (cu firmele Rodian Invest, II Nicu Dumitru şi Transcompani Andrei SRL), primăria Creţeni (cu SC Daxmin SRL), Primăria Făureşti (cu II Speriuşi Marcel), Primăria Lăcusteni (cu Rusitrans SRL), Primăria Mateeşti (cu PFA Deaconu Cornel), Primăria Tetoiu (cu La Cata SRL), Voiceşti (cu Mierloi Succes SRL), etc.

Leave a Response