|marți, martie 21, 2023
  • Follow Us!

PERCHEZIŢII în Vâlcea şi alte 13 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani 

perchezitii


Poliţiştii de la  Combaterea Criminalităţii Organizate din Vâlcea au participat miercuri la o acţiune iniţiată de procurorii DIICOT ce a vizat o grupare infracţională acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani prin firme-fantomă cu obiect de activitate prestări servicii, comercializare de cereale şi anvelope. Oamenii legii au făcut 70 de percheziţii, în 14 judeţe, inclusiv în Vâlcea și în municipiul Bucureşti.

Potrivit unui comunicat IGPR, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti și procurorii DIICOT – ST Piteşti au efectuat perheziţii la sediile sociale și la punctele de lucru ale unor firme din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare, Sibiu și din municipiul București.

“Activitățile vizează membrii unei grupări infracționale care, începând cu luna ianuarie a anului 2011, ar fi constituit un circuit economic fictiv, pentru a deduce cheltuieli nereale, micşorând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Sumele obţinute ilicit ar fi fost supuse procesului de spălare de bani, fiind tranzacționate prin conturile unor societăţi de tip fantomă, special constituite în acest scop, care aveau ca obiect de activitate prestări de servicii, comercializare de cereale și anvelope”, se precizează în comunicat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de euro, potrivit sursei citate.

La acțiuni au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, precum şi poliţişti specializați în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare și Sibiu.

One Response to PERCHEZIŢII în Vâlcea şi alte 13 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

  1. mihai

    ar trebui sa faca perchezitii si la apavil valcea !

     

Leave a Response