|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Cioloş vrea schi la Vâlcea! 17,5 milioane de lei pentru Transalpina Ski Resort 

Transalpina-Ski-Resort-de-la-Vidra-Galerie-foto-1356337238-1.856998-640x480-300x225

După atâţia ani de aşteptare, staţiunea Voineasa a primit una din cele mai mari sume pentru plata arierartelor la pârtia de schi. Asta înseamnă că Guvernul Cioloş doreşte să se facă schi la Vâlcea.

Suma de 17,5 milioane de lei merge către domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, cel mai modern din România, investiţie demarată în anul 2010 dar pe care cabinetul Ponta a neglijat-o doi ani, până ce Darius Vîlcov a reuşit să achite anul trecut o altă parte din datorii.

Sitauţia era extrem de dificilă la Voineasa, staţiunea nepermiţându-şi multe investiţii din cauza acestei probleme.

De când funcţionează, pârtia de schi a numărat până în prezent aproximativ 100.000 de turişti în trei ani.

Normal că nu putem să nu ne gândim la faptul că, Voineasa primeşte a treia sumă cea mai mare şi graţie prezenţei acolo, la urechea premierului a vâlceanului Giosan, om care ştie care sunt problemele judeţului. Şi unde este potenţialul..

Suma a fost dată administrațiilor locale din aproape toate județele și din București pentru a-și plăti datoriile mai mari de 90 de zile (arieratele) și obligațiile ce decurg din unele sentințe judecătorești.

Totodată, din acești bani pot fi acoperite unele cheltuielile curente și specifice sezonului rece, potrivit unui comunicat al Guvernului.

turism 1Banii au fost acordați la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de Vasile Dâncu, iar Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotărâre prin care se alocă suma de 296,656 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului mai multor municipii, orașe, comune sau consilii județene.

HG a fost publicată miercuri seara în Monitorul Oficial.

”Este vorba despre unități administrativ-teritoriale care se confruntă cu situații de blocaj financiar, întrucât nu dispun de resursele pentru plata sentințelor judecătorești sau pentru asigurarea cheltuielilor curente”, mai precizează Executivul.

Ce localităţi au primit cei mai mulţi bani înainte de Crăciun

Lupeni (Hunedoara) – 5,9 milioane
Amara (Ialomita) – 3,4 milioane lei
1 Decembrie (Ilfov) – 4,2 milioane lei
CJ Satu Mare – 8 milioane lei
Suceava – 3,6 milioane
Rosiori de Vede (Teleorman)- 3,4 milioane
Voineasa (Valcea) – 17,5 milioane lei
Sectorul 5 Bucuresti – 18 milioane lei
Sectorul 6 Bucuresti – 18 milioane lei

Sursa: ramnicuvalceaweek.ro

Leave a Response