|sâmbătă, martie 25, 2023
  • Follow Us!

Risc de atac terorist. Măsuri sporite de securitate în Austria 

austria-atentat

austria atentatPoliţia din Austria a ridicat nivelul de securitate în capitala ţării, Viena şi în alte câteva oraşe de teama unor posibile atentate în perioada sărbătorilor. Poliţia susţine că are informaţii potrivit cărora mai multe capitale europene ar putea fi ţinte ale unor atacuri înainte de Anul Nou.

Oamenii legii spun că datele ar fi fost furnizate înainte de Crăciun de un serviciu secret prietenos, pe care nu-l nominalizează, şi s-au limitat la a preciza, într-un comunicat, că numele de potenţiali terorişti primite sunt verificate atent. Vizate ar fi locurile aglomerate, iar poliţia austriacă le cere cetăţenilor să înţeleagă că vor avea loc controale ceva mai stricte, în special la evenimentele publice, în trafic sau la aeroporturi.

Avertismentul este făcut public la aproximativ şase săptămâni după atentatele de la Paris, în care au murit 130 de oameni. Imediat după, mai multe ţări au ridicat nivelul de alertă. În Franţa se fac controale de securitate şi la intrarea în marile magazine, cinematografe şi săli de spectacol, iar poliţia va fi mobilizată în număr mare la celebrul revelion în aer liber de pe Champs-Élysées.

RADOR

Leave a Response