Sute de turişti vin să admire peisajele spectaculoase

Dacă ajungeţi în comuna vâlceană Mălaia, vă propunem să vedeţi o comoară a naturii, ascunsă în munţi – o cascadă impunătoare, ce sparge liniştea pădurii de brazi. Priveliştea este spectaculoasă!

Cascada este într-un loc ascuns, în apropierea a două trasee turistice montane din Vâlcea, pe partea nordică a versantului Văleanu.

Cascada Jariştei a fost inclusă de curând pe harta turismului din Vâlcea, după ce un localinic a descoperit-o în drumeţiile sale.

“Îi aşteptăm pe turişti să vină, să îi aducem aici, să vadă ce frumuseţi avem, este numită cascada Jariştei, de pe apa Bucuresei, locul este numit Jarişte, este o cascadă superbă, care trebuie să fie măsurată, dar are mult peste 60 de metri”, a precizat Pavel Ciucă, localniic, pentru digi24.ro.

Parte din spectacolul naturii sunt şi cele aproape două ore de urcare pe munte, printre bolovani de râu şi copaci căzuţi. Pentru că a fost adusă în atenţia autorităţilor de curând, nu a fost amenajat un traseu. Asta îi dă o frumuseţe sălbatică pe care fiecare turist o descoperă singur, cu fiecare pas.

“Este o minunăţie, nici mie nu mi-a venit să cred atunci când am văzut-o că poate să fie atât de frumoasă, este vina mea că nu am ştiut şi nu am promovat-o mai devreme şipoate este o scăpare printre mult alte scăpări ale noastre, ale românilor, că nu reuşim să promovăm ceea ce avem”, a declarat Mircea Lera, reprezentantul Salvamontului Vâlcea

Autorităţile au planuri mari pentru cascadă. Pentru anul viitor promit să amenajeze un traseu accesebil şi să promoveze zona Mălaia pentru frumuseţile ei.

“Valea Lotrului este în plină dezvoltare turistică, localitatea Mălaia are un foarte mare potenţial, obiective de vizitat, turiştii care tranzitează zona noastră merg spre Transalpina, avem foate multe pensiuni, locuri de cazare cu mâncare tradiţională, păstrăv”, a declarat Leonid Chirculescu, viceprimarul localităţii Mălaia.

Promovarea cascadei ca obiectiv turistic este mană cerească pentru proprietarii de pensiuni din Mălaia, Vâlcea. În zonă sunt zeci de pensiuni, cu preţuri de cazare de la 80 la 200 de lei pe noapte.

Dacă v-am convins, înarmaţi-vă cu echipament de munte şi curaj. Ca să ajungeţi în zona Mălaia, de la Râmnicu Vâlcea, aveţi de mers 58 de kilometri, pe drumul naţional 7A.

Foto: Vocea Vâlcii