|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

Primarul din Bujoreni, dus la audieri la sediul Parchetului din Ramnicu Valcea (surse) 

Alexandru-Rosu

 

Primarul comunei Bujoreni, Alexandru Rosu, a fost dus pentru audieri la sediul Parchetului din Ramnicu Valcea, afirma surse judiciare, dupa ce in cursul zilei de joi procurorii valceni au efectuat 28 de perchezitii la sediul Primariei Bujoreni, Caminul Cultural Bujoreni, la locuinta primarului si la sediile mai multor firme din Bujoreni, Calimanesti si Ramnicu Valcea, informeaza Agerpres.

Potrivit surselor judiciare, perchezitiile, care inca nu s-au incheiat, vizeaza lucrari de infrastructura – asfaltare de drumuri comunale, retea de canalizare, de apa – care ar fi fost castigate de anumite firme.

Bujoreni este o localitate aflata in nordul municipiului Ramnicu Valcea, cautata in ultimii ani de dezvoltatorii imobiliari pentru realizarea unor complexe rezidentiale, sedii de firme, fiind totodata una din localitatile care a inregistrat o crestere a numarului de locuitori si a venitului mediu.

Mai multe perchezitii au avut loc, joi, la sediul primariei din Bujoreni, la locuintele primarului si ale functionarilor publici. De asemenea, perchezitii au avut loc si la sediile administratorilor mai multor firme din localitatile Bujoreni, Calimanesti si Ramnicu Valcea, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea.

Potrivit comunicatului, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2011-2016.

Astfel, in cursul zilei de 17 martie 2016, ca urmare a obtinerii autorizatiilor legale de la instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 28 de locatii situate in Ramnicu Valcea, Bujoreni si Calimanesti, din care una este sediul unei institutii publice, respectiv Primaria Bujoreni, iar celelalte sunt sediile unor societati comerciale.

In aceasta cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Valcea, a Directiei Generale Anticoruptie – Biroul Judetean Valcea si Inspectoratul Judetean de Politie Valcea

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 17 martie 2016, 18:22 Dosare Anticoruptie

Leave a Response