|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Peste 100 de copii din satul Negreni-Mihăești intoxicaţi zilnic de firma „La Provincia” 

la provincia

Avicola2

Am promis că o să reflectăm săptămânal situaţia de-a dreptul absurdă a satului Negreni din comuna Mihăeşti, unde activul companiei „La Provincia”, şi ne referim la avicola din zonă, poluează într-un mod cinic aerul acestei aşezări cu miros de găinaţ – scrie ramnicuvalceaweek.ro

avicarvilMai grav, însă, ni se pare faptul că aerul îmbâcsit cu găinaţ de păsări este inhalat de copiii din Negreni şi nu sunt puţini. Astfel, peste 100 de copii care trăiesc în zonă sunt obligaţi de cei care administrează Avicola Mihăeşti să respire aerul toxic. Nimeni nu ia măsuri. Garda de Mediu nu se sesizează, DGASPC nici atât, deşi este vorba de o poluare care durează de ani de zile, de când acest activ funcţionează.

Nu ştim toate efectele nocive ale acestui aer toxic, dar un lucru este cert, dejecţiile fermei de păsări ale companiei La Provincia distrug aerul din zona Negreni. În locul primăverii, localnicii sunt nevoiţi să inspire găinaţ.

S-au făcut memorii, sesizări către toţi prefecţii de Vâlcea, de la Vlădoiu, Handolescu, Ungureanu, Nadolu, Cornoiu şi nimic. S-au promis schimbări de filtre, s-au schimbat pe dracu’. Mai mult, cei de la Avicola au dat două răspunsuri cu o nesimţire rar întâlnită: „V-am pus noi să locuiţi aici?” De parcă satul Negreni a apărut după această fermă de păsări. Al doilea este extrem de ipocrit. „Nu e de la noi, e de la ferma de vite”, de parcă localnicii nu ar deosebi mirosul de găinaţ de cel de bălegar.

Revenim şi repetăm, poate de această dată va auzi cineva, peste 100 de copii sunt intoxicaţi zi de zi cu miros de găinaţ de păsări de la Avicola Mihăeşti, activ al companiei La Provincia, şi pe nimeni nu interesează acest lucru. Cine nu îşi face treaba?

Leave a Response