|sâmbătă, septembrie 30, 2023
 • Follow Us!

Transelectrica putea să ARUNCE VÂLCEA ÎN AER! La propriu! Cine plătește pentru pagubele de la Oltchim, USG, CET, mii de firme și populație? 

incendiu_fabrica

Unitățile economice de pe Platforma Râmnicu Vâlcea: SC OLTCHIM SA, Uzinele Sodice Govora, CET Govora, Hidroelectrica (au fost oprite toate hidrocentralele in acest interval de timp) și multe altele intenționează să acționeze în judecată Transelectrica după întreruperea energiei electrice timp de aproape două ore miercuri, 1 iunie. Pagubele înregistrate de aceste societăți comerciale se ridică la peste un milion de euro!

Grav este faptul că neglijența, incompetența, lipsa de profesionalism și lipsa de investiții în rețeaua de transport manifestate de conducerea Transelectrica puteau produce o adevărată catastrofă în județul Vâlcea. Oprirea instalațiilor la Oltchim și USG ar fi putut produce explozii cu impact devastator pentru populația Vâlcii! Vinovații pentru producerea acestei avarii trebuie să plătească. Transelectrica are OBLIGATIA LEGALA sa asigure disponibilitatea retelei! Ceea ce nu s-a întâmplat în acest caz! Pentru asta exista, pentru asta ia bani din tarif reglementat. Din 2014 Transelectrica incaseaza de la toti consumatorii din tara tarif de transport majorat pentru investitii pe care, iată, NU LE FACE! De acolo profitul cu care se lauda si cresterea actiunilor pe BVB. ANRE a anuntat acum vreo 2 saptamani ca va verifica modul de utilizare a banilor din tariful de transport! Așadar așteptăm reacția ANRE în acest caz, dar și a Ministerului Economiei.

Îndemnăm populația județului Vâlcea să depună plângeri la Oficiul pentru Protecția Consumatorului împotriva Transelectrica pentru oprirea energiei electrice timp de două ore!

Este revoltătoare lipsa de transparență a Transelectrica – nefiind transmis nici un punct de vedere referitor la avaria de la Vâlcea!

Tiberiu Pîrnău

2 Responses to Transelectrica putea să ARUNCE VÂLCEA ÎN AER! La propriu! Cine plătește pentru pagubele de la Oltchim, USG, CET, mii de firme și populație?

 1. petre emil

  Pe data de 01.06.2016 nu stiu ce sa intamplat ca masina mea de spalat rufe sa defectat si nu mai functioneaza .

   
 2. Puiu Mircea

  Grav este pentru consumatorii casnici care au suferit pagube.Pentru platformele industriale, acestea au surse alternative de curent ,generatoare ce intra in lucru, automat, ca si in cazul spitalelor.Sursa alternativa, era obligatorie si in regimul trecut. Acest accident este semnal de alarma pentru cei ce au inlaturat specialistii din sistem si investitiile.

   

Leave a Response