|sâmbătă, septembrie 30, 2023
  • Follow Us!

Culturi de cannabis, descoperite de poliţişti 

canabis

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit 2 culturi de cannabis, în urma percheziţiilor efectuate ieri. 2 bărbaţi au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat 2 percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu droguri.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie – mai a.c., cei în cauză, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 35 şi 41 de ani, ar fi procurat seminţe de cannabis pe care le-ar fi plantat, punând bazele unor culturi indoor şi outdoor.

De asemenea, a reieşit că persoanele în cauză ar fi efectuat achiziţii de seminţe de cannabis şi sub identităţi false, pentru a disimula activitatea infracţională.

În timpul percheziţiilor efectuate la locuinţele celor 3 persoane, poliţiştii au descoperit două culturi  de cannabis, una outdoor, una indoor. De asemenea, a fost ridicată o lampă florescentă, 1 gram de fragmente vegetale uscate ce par a fi cannabis, 3 telefoane mobile, 3 ventilatoare, un termometru şi 2 grindere cu cântar electronic.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.-  B.T. Vâlcea, pentru audieri, 2 bărbaţi fiind reţinuţi. Ulterior, faţă de aceştia, instanţa a dispus măsura arestării preventive, respectiv măsura arestării la domiciliu.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale al  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea.

 

Leave a Response