|sâmbătă, septembrie 30, 2023
  • Follow Us!

Fosta conducere a Spitalului Județean Vâlcea a cumpărat de la Hexi Pharma dezinfectanți de 13 miliarde de lei! 

saliste_director_spital

Încă o descoperire revoltătoare a lui Tolontan: Hexi Pharma are o CLONĂ

hexipharma
După mai multe săptămâni de la izbucnirea scandalului dezinfectanţilor diluaţi, jurnaliştii GSP descoperă încă un afacere care le-a scăpat autorităţilor. Le lângă Hexi Pharma, Dan Condrea mai avea o companie denumită Hexi Farma, care la rândul ei a obţinut contracte de 400.000 de euro cu spitale de stat.

Într-o anchetă publicată de jurnaliştii Mirela Neag, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan pe tolo.ro se arată că DNA a comunicat că urmărește penal firma Hexi Pharma, dar nu știe că există și Hexi Farma. Mai mult, Ministerul Sănătății și SEAP, gestionarii licitațiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanți, dar fără să cunoască existența companiei-surogat Hexi Farma – arată stiripesurse.ro.

Există cazuri în care acelaşi spital a cumpărat produse de la ambele firme. În august 2014, Spitalul Județean de Urgență Brăila ia de la Hexi Farma dezinfectanți în valoare de 115.000 lei. În septembrie 2014, o lună mai târziu, Spitalul Județean de Urgență Brăila semnează cu Hexi Pharma un contract de antiseptice pentru mâini de 2,9 milioane de lei. În septembrie 2014, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea achiziționează de la Hexi Farma detergent dezinfectant în valoare de 96.000 de lei. În octombrie 2014, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea încheie un contract tot pe detergent dezinfectant în valoare de 1,2 milioane de lei pe Hexi Pharma. Cronologic, ultimul spital care a parafat cu ambele firme este Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Hexi Pharma şi Hexi Farma au acelaşi sediu în acte, iar proprietari sunt Dan Condrea (70%) și fosta soție Laura Georgescu (30%).

One Response to Fosta conducere a Spitalului Județean Vâlcea a cumpărat de la Hexi Pharma dezinfectanți de 13 miliarde de lei!

  1. radion

    in septembrie si octombrie 2014 la conducerea interimara a spitalului era Cretulescu Mihaita

     

Leave a Response