|joi, septembrie 28, 2023
  • Follow Us!

Percheziţii la Primăria Sinești și la persoane bănuite de infracţiuni în legătură cu achiziţiile publice 

mascati-actiune_b-300x225

 

Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni în legătură cu achiziţiile publice

În această dimineaţă,  40 de poliţiştii au efectuat 6 percheziţii, în judeţul Vâlcea, la persoane bănuite de delapidare, abuz în serviciu, conflict de interese şi fals. Perchezițiile au loc în Sinești, Berbești, Bălcești și Râmnicu Vâlcea.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea efectuează 6 percheziţii domiciliare ( o autoritate publică – Primăria Sinești, 3 societăţi comerciale şi un punct de lucru), la persoane bănuite de comiterea de infracţiunii de corupţie în legătură cu achiziţiile publice.

În fapt, în perioada 2012-2016,  mai mulţi funcţionari publici din cadrul unei instituţii publice sunt bănuiţi că şi-au însuşit pe nedrept sume de bani cu titlu decont deplasări. De asemenea, în complicitate cu administratorii unor societăţi comerciale, sunt bănuiţi că au efectuat achiziţii publice ilegale, întocmind în fals documente în acest scop.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat până în prezent este de aproximativ 100.000 de lei.

La finalizarea activităţilor, 5 persoane vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Leave a Response