|duminică, septembrie 24, 2023
 • Follow Us!

De ce îl urăşte judecătorul Mateescu pe Mircia Gutău 

justitie

În ultimele zile se fac tot felul de speculaţii pe marginea hotărârii judecătorului Mateescu de a-l invalida pe primarul ales Mircia Gutău. Că este un justiţiar, că a făcut dreptate, că este omul serviciilor, că este prieten cu nu ştiu ce procuror de la DNA, că este liberal înflăcărat, că, că… Eu cred că omul Bogdan Mateescu nu a dorit altceva decât PUBLICITATE, prin această decizie! Omul vrea IMAGINE şi acţionează în acest sens. Probabil că îşi doreşte o promovare, ceva, în ierarhia justiţiei.

Nu mi-am propus să intru în dedesubturile invalidării lui Mircia Gutău. Nu sunt unul dintre fanii acestuia şi am scris de mai multe ori că nu este moral să candideze după cele două condamnări pentru fapte de corupţie. Dar a fost lăsat să candideze de aceeaşi justiţie pe care o reprezintă acest Mateescu! Dacă nu avea dreptul să candideze Mircia Gutău şi magistratul Mateescu ştia acest fapt, se naşte o întrebare firească: de ce nu a intervenit atunci, la depunerea candidaturii? De ce a permis să se organizeze aceste alegeri cu Mircia Gutău – candidat? Ce vor spune acum cei 16.000 de vâlceni care l-au votat, de bună credinţă, pe Mircia Gutău?! Cineva îşi bate joc acum de votul lor după ce li s-a spus că nu e nici o problemă şi favoritul lor poate să candideze.

Mateescu a dorit însă GLORIA, să aibă ocazia să-şi expună inteligenţa juridică pe pagini întregi, să-l umilească pe judecătorul, preşedinte al Biroului Electoral Municipal. El este EROUL, justiţiarul care l-a pus cu botul pe labe pe Gutău. Am citit motivarea hotărârii şi am simţit ura, mânia celui care a scris-o dincolo de însăilările juridice. Eu nu cred în buna credinţă a judecătorului Bogdan Matreescu şi nu cred că nu a fost influenţat în luarea acestei decizii de apropierea sa evidentă de liberali. Cred că magistratul a intrat într-un JOC POLITIC,  a cărui miză este: preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. O afirm cu maximă responsabilitate.

De ce a preluat Bogdan Mateescu acest dosar, când în lege scrie clar: preşedintele Judecătoriei desemnează un judecător care să valideze mandatele aleşilor locali. Preşedintele Judecătoriei Râmnicu Vâlcea s-a desemnat pe el însuşi în dosarul validării lui Mircia Gutău la Primăria Râmnicu Vâlcea! Avea prejudecăţi, resentimente faţă de Mircia Gutău?! Citind postările de pe pagina personală de facebook a acestuia putem sa tragem concluzia că sentinţa era demult dată! De unde acest exces de zel? Dacă era corect până la capăt şi justiţiarul în care pozează, Mateescu îl invalida şi pe tatăl său, primarul liberal al oraşului Băile Govora care a colaborat cu Securitatea şi a făcut poliţie politică, aşa cum reiese din documentele CNSAS. Dar nu a făcut-o!

Tiberiu Pîrnău

5 Responses to De ce îl urăşte judecătorul Mateescu pe Mircia Gutău

 1. gabriel

  Hai sa nu-l acuzam inainte de vreme. Sa asteptam solutionarea caii de atac, pentru ca, daca se mentine hotararea, nu putem acuza toti judecatorii. Mie considerentele primei instante nu-mi inspira vreo chestiune personala a judecatorului; ele au un caracter juridic, strict in limitele legii, fara vreo abordare subiectiva. Apreciez motivarea instantei de fond.

   
 2. Valcean

  Adica faptul ca el actioneaza in legalitate inseamna ca isi face publicitate ? Nu conta cine prelua acest dosar, trebuia actionat in acelasi fel. Cum un om ca Gutau poate candida la primarie cand el a furat o gramada dovada fiind cele 2 vile din centru si Porsche Cayenne ultimul model. Nu inteleg de unde atata tupeu pentru a-l apara pe Gutau care a investit peste 100 000 euro in campanie si normal ca aceasta a fost doar o investitie, isi va scoate banii de multe ori peste. Sunteti niste ipocriti!

   
 3. john

  Cum sa nu’l invidieze ? Gudau este cel mai cinstit puscarias . Are numai doua condamnari pentru furaciuni( nu ca altii !!) si a iesit din puscarie corect, fara sa scrie carti. Ce vreti mai mult ? Nu e clar ca este cel mai bun pentru primar? N’am gasit alta rima …

   
 4. DACA TATA A FOST TURNATOR ...

  … DECI, A COLABORAT CU SECURITATEA, INSEAMNA CA NICI FIUL NU POATE FI DECAT, CEL PUTIN, FAVORABIL „SERVICIILOR”, SI SUFICIENT DE SENSIBIL LA EVENTUALELE SOLICITARI ALE ACESTORA …

   
 5. valceancorect

  Baieti, nu mai dati cu pietre, ca nu este cazul! Eu ca si cetatean astept cu nerabdare sa se rezolve aceasta situatie, ptr ca domnul Gutau va face curatenie in orasul nostru. Sunt foarte multe strazi sparte si ne stricam masinile, sunt probleme cu colectarea gunoiului de catre firma care face asta, sunt probleme cu curatenia si multe altele.
  Domnul Gutau a demostrat ca este un bun gospodar si un bun administrator.A demostrat ca isi iubeste orasul si oamenii din acest oras. Ce vreti mai mult , mai baieti postaci?

   

Leave a Response