|sâmbătă, septembrie 30, 2023
  • Follow Us!

Percheziții de amploare în județele Vâlcea și Argeș. Poliția anchetează mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani 

perchezitii-465x390

Marţi, 28 iunie, poliţiştii au descins în judeţele Argeş şi Vâlcea pentru a efectua percheziţii domiciliare în legătură cu un dosar penal în care mai multe persoane sunt bănuite de fapte de corupţie, informează Agerpres.

Poliţiştii vâlceni anchetează două persoane care sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul colectării şi comercializării deşeurilor neferoase. Forţele de ordine efectuează percheziţii att în judeţul Argeş, cât şi în Vâlcea.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2015, cei în cauză, în calitate de administratori, ar fi înregistrat, în mod fictiv, în evidenţele contabile achiziţii de bunuri, deducându-şi, în mod ilegal, impozitele faţă de bugetul de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 500.000 de lei”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis marţi Agerpres.

Alături de poliţişti, în misiune au fost cooptaţi şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi un specialist criminalist de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Leave a Response