|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Situație explozivă la Uzinele Sodice Govora! Directorul Urbanowski pune în pericol viețile salariaților! 

urbanowski usg

 

Situație explozivă la Uzinele Sodice Govora! Patronatul polonez își bate joc de salariați și îi tratează ca pe sclavi de ani de zile! Situația dramatică a angajaților de la USG ne-a fost confirmată de mai mulți lideri de sindicat de la unitatea economică de pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea. Autoritățile cunosc situația dar nu mișcă un deget pentru a nu-i supăra pe investitorii polonezi. Conducerea Sindicatului Sodistul a cerut DEMISIA conducerii USG pentru că pune în pericol viețile salariaților! În ultimii ani, polonezii au concediat foarte mulți muncitori și au pus presiune pe cei rămași, iar condițiile de muncă din uzină sunt INUMANE! Fapt confirmat și de multiplele controale ale ITM Vîlcea care a aplicat amenzi și a dispus zeci de măsuri, care au fost însă atacate în instanță de polonezii de la CIECH. ITM a pierdut pe bandă rulantă aceste procese invocând lipsa de experiență a juristului instituției și numărul mare de acțiuni în instanță. Mai nou, directorul Witold Urbanowski obstrucționează activitatea sindicală în interiorul USG, prin tot felul de măsuri represive, încălcând grav Constituția României!  Conducerea sindicală afimă că Urbanowski își bate joc de trei ani de salariații societății, punându-le în pericol viețile și că urmărește doar profitul pe care-l externalizează în Polonia. Directorul polonez de la USG a adoptat un comportament dictatorial interzicându-le categoric salariaților nemulțumiți să-și câștige dreptatea în instanță. Recent un angajat care a îndrăznit să dea în judecată conducerea USG a fost concediat fără explicații! Sindicaliștii sunt hotărâți să recurgă la mișcări de protest, mergând până la întreruperea activității!

Tiberiu Pîrnău

 

 

One Response to Situație explozivă la Uzinele Sodice Govora! Directorul Urbanowski pune în pericol viețile salariaților!

  1. Pingback: Situație explozivă la Uzinele Sodice Govora! Directorul Urbanowski pune în pericol viețile salariaților! – Presa Online 24

Leave a Response