|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Ordine de evacuare in comuna Alunu, din cauza alunecarilor de teren. Casele lor ar putea fi rase de pe suprafata pamantului 

Alunu alunecari teren

Situatia se mentine alarmanta la Alunu, in judetul Valcea, unde alunecarea de teren, pornita in urma cu trei saptamani, a ajuns la numai 15 metri de drumul judetean.

Alte trei familii au inceput sa isi mute lucrurile dupa ce au primit ordin de evacuare. Inca spera sa nu se ajunga la demolarea caselor.

Sase gospodarii insa au fost deja rase de pe suprafata pamantului.

Pentru a preveni blocarea drumului judetean, camioane de mare tonaj cara permanent pamant din halda care a luat-o la vale.

Familia lui Pantelimon Avram e urmatoarea care ar trebui evacuata. Fratele sau a ramas deja fara doua case.

Din fericire, ploile care au cazut din abundenta in judetul Valcea, in ultimele ore, au ocolit comuna Alunu. Localnicii indraznesc, asadar, sa capete un strop de optimism.

Pantelimon Avram, localnic:Pana nu se ia o decizie nu ne am apucat sa demolam. Cand vor veni cu un ordin scris, sa fim sprijiniti, plecam si fortati si nevoiti.”
Reporter: „Aveti unde”
Pantelimon Avram, localnic: ” Nu avem unde. Daca va ajunge in strada automat o sa fim si noi demolati si mutati.”

Autoritatile au emis ordine de evacuare pentru alte trei gospodarii, dar nu le vor pune in practica decat atunci cand valul de steril va bloca drumul judetean. Pana atunci si primaria din Alunu, dar si prefectura Valcea incearca sa gaseasca un vinovat pentru cele intamplate.

Citeste continuarea aici

Leave a Response