|luni, februarie 6, 2023
  • Follow Us!

Un valcean a cumparat un lantic de aur cu euro… falsi 

euro falsi

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Călimănești au depistat un tânăr, de 24 de ani, din comuna Prundeni, bănuit de înșelăciune și punerea în circulație de valori false.

Din cercetările efectate a reieşit faptul că, în seara zilei de 9 iunie a.c,  în jurul orei 19.00,  I.G.L., de 24 de ani, din comuna Prundeni, ar fi cumpărat un lănțic de aur de la o persoană, din municipiul Sibiu, pentru care plătit 700 de euro, în bancnote de câte 100 de euro, care aveau aceeași serie.

După efectuarea tranzacției și după ce persoana vătămată a realizat că a fost înșelată, observând că bancnotele primite aveau aceeași serie, a sesizat organele de poliție prin S.N.U.A.U. 112.

Tânărul în cauză a fost depistat de polițiștii rutieri, din cadrul Poliției orașului Călimănești, în timp ce se deplasa înspre Râmnicu Vâlcea, cu un autotursm înmatriculat în Italia.

În urma investigațiilor efectuate, cel în cauză a susținut că a cumpărat lănțicul de aur, pentru care a  plătit 700 de euro, însă nu știa că banii erau falși.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de înșelăciune și punerea în circulație de valori false, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Leave a Response