|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Aparatura noua la Sectia Reanimare a Spitalului Judetean de Urgenta Valcea 

Ponoran Costi Radulescu

APARATURĂ NOUĂ LA SECŢIA „REANIMARE” A SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ VÂLCEA

 

Vă informam, cu puţin timp în urmă, că Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va primi aparatură performantă pentru dotarea Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă.

Cele trei loturi de echipamente de anestezie, achiziţionate special pentru unitatea spitalicească vâlceană de Ministerul Sănătăţii, printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, au ajuns în această săptămână la Spitalul Judeţean.

Noua aparatură va dota Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă cu două echipamente standard pentru anestezie, un echipament performant tip I, pentru monitorizare cardiovasculară avansată şi două echipamente performante tip II, pentru monitorizare neurologică avansată.

 

Mă bucur că, în sfârşit, după o lungă perioadă de timp, Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi dotată cu aparatura nouă şi performantă de care avea atâta nevoie şi pe care medicii o aşteptau de ani buni.

Având în vedere că ultimele achiziţii de acest tip datează de nouă şi, respectiv, unsprezece ani, cred că noile aparate, cinci la număr, vor creşte substanţial calitatea actului medical şi acurateţea investigaţiilor şi a tratamentului oferit pacienţilor SJU Vâlcea.

Urmează ca aparatura să fie instalată, iar personalul medical să fie instruit pentru utilizarea acesteia.

Sper ca aceste operaţiuni să se deruleze cât mai repede, pentru ca, în cursul lunii august, aparatele să poată fi utilizate în scopul pentru care au fost achiziţionate, iar pacienţii aflaţi în situaţii limită să poată fi monitorizaţi şi trataţi la Vâlcea.” – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.

 

 

Compartimentul Comunicare, Relaţii Publice.

Râmnicu Vâlcea

16.06.2017

Leave a Response