|luni, februarie 6, 2023
  • Follow Us!

Perchezitii la firme de constructii! Prejudicii de zeci de miliarde de lei! 

perchezitii

Joi dimineață, 32 de poliţişti de investigare a criminalității economice și de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat  9 percheziţii domiciliare, în județele Olt, Argeș și Vâlcea, în două dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor, au fost  ridicate documente de evidență contabilă, în vederea probării activităţii infracţionale.

De asemenea, 5 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

În fapt, acestea sunt bănuite că, în perioada 2011 – 2016,  în calitate de administratori a două societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în municipiul Slatina și în orașul Scornicești, ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli care au la bază operațiuni fictive.

În activitatea infracțională, aceștia s-ar fi folosit de 20 de firme de tip fantomă, creând un circuit tip suveică, și nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății, în întregime, veniturile obţinute, în scopul diminuării obligațiilor fiscale și sustragerii de la plata bugetului de stat a T.V.A. și a impozitului pe profit.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat  prin activitatea infracţională este de aproximativ 2.400.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit

Leave a Response