|joi, februarie 9, 2023
  • Follow Us!

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Vâlcea. Iata ce notea au luat elevii la Capacitate 2017 

rezultate_evaluare_nationala_2017_valcea_87892800

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Vâlcea. Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut săptămâna acesta examenul de Evaluare Naţională 2017. Luni, 19 iunie, a avut loc proba la Limba Română, iar Miercuri la Matematică. Joi, minorităţile naţionale au avut examenul la Limba Maternă. Rezultatele la Evaluare Naţională 2017 se afişează pe EDU.ro şi pe realitatea.net luni 26 iunie, până în ora 16:00, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse şi contestaţiile, în intervalul orar 16:00 – 20:00. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa vineri, 30 iunie. 

Rezultate Evaluare Naţională 2017. Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 26 iunie (până la ora 16:00), la centrele de examen, pe realitatea.net și pe evaluare.edu.ro. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Vâlcea. Calendarul afişării rezultatelor la Evaluare Naţională 2017:

26 iunie – Afişarea rezultatelor înainte de contestaţii (până la ora 16:00)

26 iunie – Depunerea constestaţiilor (în intervalul orar 16:00 – 20:00)

30 iunie – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Puteţi consulta în acest articol rezultatele pe materii la Evaluarea Naţională 2017:

Rezultate MATEMATICĂ Evaluare Naţională 2017

Rezultate ROMÂNĂ Evaluare Naţională 2017

Rezultate Evaluare Naţională 2017. În acest articol veţi putea consulta rezultatele la Evaluare Naţională 2017 pe judeţe: 

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Bucureşti

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Alba

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Arad

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Arges

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Bacau

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Bihor

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Bistrita Nasaud

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Botosani

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Braila

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Brasov

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Buzau

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Calarasi

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Caras Severin

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Cluj

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Constanta

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Covasna

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Dambovita

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Dolj

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Galati

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Giurgiu

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Gorj

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Harghita

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Hunedoara

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Ialomita

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Iasi

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Ilfov

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Maramures

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Mehedinti

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Mures

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Neamt

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Olt

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Prahova

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Salaj

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Satu Mare

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Sibiu

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Suceava

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Teleorman

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Timis

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Tulcea

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Valcea

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Vaslui

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Vrancea

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaLuni, 19 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, proba de Limba şi literatura română. Dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 141.104 (97,33%). Au absentat 3.824 de candidați (2,67%), în timp ce 4 candidați au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Rata de participare la a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale 2017 a fost de 97,17%. Miercuri, 21 iunie, s-a desfăşurat a doua probă scrisă (matematică) din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a. Au fost prezenţi 140.825 de candidați (97,17%) dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi. Au absentat 4.103 candidați (2,83%), iar 2 candidați au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaExamenul s-a încheiat joi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, rezervată elevilor care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaMedia generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Subiectele şi baremul de corectare la MATEMATICĂ pot fi consultate AICI

Subiectele şi baremul de corectare la Limba Română pot fi consultate AICI

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaCum sunt corectate lucrările?

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordanța cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia. Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaPreședintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaDupă încheierea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la EVALUARE inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. ReEVALUARE se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menționată, nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă. Candidații care depun contestații completează și semnează o cerere tipizată în care se menționează faptul că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaComisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a vor/va asigura dotarea cu camere funcționale de supraveghere video și audio a sălilor de clasă din unitățile de învățământ în care se desfășoară probele pentru EVALUARE națională pentru elevii clasei a VIII-a, a sălilor în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și a sălilor în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise.

În vederea asigurării desfășurării corecte a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ și comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învățământ respectivă.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaDacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare, comisia din unitatea de învățământ ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Se interzice candidaților la EVALUARE națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaCandidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la EVALUARE națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaSe interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaÎncălcarea regulilor menționate la alin. (3)-(5) va fi considerată fraudă/ tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise/ ciornele/ foile din lucrările scrise.

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

După parcurgerea pașilor menționați, candidații vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile și mențiunea că știu că nerespectarea are drept consecință măsurile menționate.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaCandidatul major și părinții/ reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/ a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/ lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/ reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reEVALUARE și/ sau modificarea notelor acordate lucrării/ lucrărilor.

Depunerea constestaţiilor: MARE ATENŢIE! Nota poate să fie mai mică după reevaluarea lucrărilor

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaAnul acesta, Ministerul Educaţiei a anunţat că notele finale la Evaluarea Națională 2017, după contestaţii, vor putea fi modificate în plus sau în minus fără limită de punctaj.

În sesiunea 2017, atât pentru bacalaureat, cât și pentru evaluarea națională, aceste diferenţe nu mai sunt impuse. Drept pentru care candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte și cu 0,50. Umare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaNota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaDupă încheierea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Vâlcea. Nota definitivă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Candidații care depun contestații completează și semnează o cerere tipizată în care se menționează faptul că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 Vâlcea. Rezultatele după contestaţii

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaAnul trecut, situaţia statistică finală arăta că, după soluţionarea contestaţiilor, procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 s-a majorat cu 0,10% (de la 75% la 75,10%). Astfel, după reevaluarea lucrărilor contestate, numărul candidaţilor care au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 a crescut de la 111.510 la 111.648, în vreme ce numărul candidaţilor cu medii sub 5 s-a redus de la 37.137 la 37.050 (24,9%). A crescut, de asemenea, şi numărul candidaţilor cu media generală 10, de la 241 la 253 (cei mai mulţi, în judeţul Iaşi – 26). Cele mai multe medii – 13.523 – sunt cuprinse în intervalul 8 – 8,49.

Au fost depuse 21.277 de contestaţii, număr ce reprezintă 6,92% din totalul lucrărilor susţinute (306.638). Dintre acestea, 11.935 de contestaţii au vizat lucrări la Limba şi literatura română, 392 la Limba şi literatura maternă şi 8.900 la Matematică.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaDistribuţia judeţelor cu procentaje superioare în privinţa mediilor mai mari sau egale 5 arată astfel: Brăila (89,2%), Cluj (88,9%), Municipiul Bucureşti (87,3%), Prahova (86,1%) şi Galaţi (82,1%). Rate scăzute ale mediilor mai mari sau egale cu 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (55,1%), Teleorman (60,2%), Caraş Severin (65%) şi Mehedinţi (64,9%).

La proba de Limba şi literatură română, 122.557 de candidaţi (82,2 %) au primit note mai mari sau egale 5, iar 1.244 de candidaţi, nota 10. La Matematică, 100.123 de candidaţi au avut note mai mari sau egale cu 5, iar lucrările a 2.604 candidaţi au fost notate cu 10.

Rezultate Evaluare Naţională 2017 VâlceaRata de participare a fost de 96,7%: 148.648 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 153.673 înscrişi. 16 elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Vineri, 23 Iunie 2017 15:47 Sursă: REALITATEA.NET

Leave a Response