|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 26.06.2017 

soparla-cu-volanas
  • Acţiunea comunistului Constantin Rotaru, de blocare la Tribunalul Vâlcea a procedurii de vânzare a activelor Oltchim, nu are nici un fundament juridic deoarece are doar calitatea de „intervenient”, iar acest lucru nu poate stopa modificarea planului de reorganizare a combinatului chimic. Rotaru a reuşit, totuşi, să se bage în proces şi a amânat din nou termenul limită de depunere a ofertelor pentru cumpărarea activelor Oltchim până la data de 6 iulie.

 

  • Parcul Zăvoi dă, în continuare, mari bătăi de cap Primăriei Râmnicului, deşi a fost „modernizat” complet în cadrul unui proiect european şi care a creat destule controverse la momentul inaugurării. În aceste zile, primăria şi societatea Pieţe Prest… montează din nou dalele şi pavelele de pe aleile parcului, după ce s-au descoperit mai multe nereguli în procedura de aşternere a nisipului de către contructorul iniţial. Principala vină o poartă fostul semi-primar Ion Gigi Matei, care a recepţionat „cu ochii închişi” investiţia de reabilitare a Parcului Zăvoi. Firma care a executat lucrarile in Parcul Zavoi este Europan Prod a vestitului Molete, baiatul cu pile la baietii cu ochi albastri, dar si la Ministerul de Finante. Procurorii DNA au de lucri in acest caz!

 

  • Preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, continuă să trăiască modest, chiar dacă este de un an şeful judeţului. Potrivit declaraţiei de avere din data de 7 iunie 2017, preşedintele Rădulescu nu are modificări semnificative faţă de anii precedenţi: deţine un teren de 1500 mp şi o casă de numai 53 mp în comuna Mihăeşti, un apartament de 58 mp în Râmnicu Vâlcea, are două maşini, nu are bani în conturi bancare sau bijuterii, iar de la Banca Transilvania a contractat un credit de peste 1 miliard de lei vechi scadent în anul 2029. Anul trecut, Constantin Rădulescu a încasat 300 milioane de lei vechi de la CJ Vâlcea (perioada iulie-decembrie), 330 milioane de lei vechi de la Camera Deputaţilor (perioada ianuarie-iunie), iar soţia sa a realizat venituri de 323 milione lei vechi de la DSVSA Vâlcea!

 

  • Noi fapte la limita penalului ies la iveală despre societatea Protectchim SRL, condusă de doi ani de „managerul” Constantin Roibu, fost director al SC Oltchim SA mai bine de 20 de ani. Astfel, în perioada 2014-2015, participaţia SC Oltchim SA în Protectchim SRL a devenit incertă, fiind… diminuată la 7,5%, prin majorarea de capital efectuată de această societate, fără acordarea dreptului de preferinţă SC Oltchim SA. În luna decembrie 2016, participaţia SC Oltchim SA în Protectchim SRL a revenit la 30%, urmare a prevederilor rezoluţiei nr. 11096/20 decembrie 2016 emisă de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Mai spunem că Protectchim SRL este o societate in insolvenţă începând cu data de 8 martie 2017, conform hotărârii pronunţată în Dosarul nr. 2263/90/2016, deschis în data de 1 august 2016 la Tribunalul Vâlcea.

Leave a Response