|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 30.10.2017 

soparla-cu-volanas
  • Se ştie că organizaţia ALDE Vâlcea, în special preşedintele-absolutist Dumitru Lovin, i-a retras sprijinul politic consilierului local Eduard Vârlan, dar încă nu a trimis către Primăria Râmnicului nici o adresă oficială cu privire la decizie, dar nici cu numele supleantului care să-i ia locul lui Vârlan. Astfel, marţi, Consiliul Local va constata doar încetarea de drept a calităţii de consilier local, înainte de expirarea duratei normale a mandatului lui Eduard Vârlan, ca urmare a… demisiei acestuia. Da, demisie, pentru că în data de 16 octombrie, Vârlan şi-a depus singur demisia la Primărie, în care a precizat foarte frumos şi plastic: „MOTIVUL DEMISIEI ESTE DOMNUL PREŞEDINTE ALDE, DUMITRU LOVIN, DESPRE NIMIC NU POŢI SĂ SPUI NIMIC”.

 

  • Deşi este mai puţin de o săptămână până la alegerile locale parţiale de la Primăria comunei Vlădeşti, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Buican, nu a fost văzut deloc străbătând uliţele localităţii de braţ cu candidatul liberal Cătălin Mamotă. Se repetă scenariul de la alegerile din Bujoreni,unde şi atunci, Buican a preferat să stea prin diverse cârciumi sau acasă la un şpriţ cu prietenii, în loc să meargă pe teren în campanie, iar rezultatul dezastruos pentru liberali s-a văzut. Revenind la Vlădeşti, trebuie să ne amintim că liberalul Cătălin Mamotă a mai candidat şi alegerile locale din iunie 2016, dar a pierdut lamentabil în faţa fostului primar PSD Sorin Ghiţă.

 

  • Prin câteva manevre murdare de culise, Milorad Cumpănăşoiu, consilier local în Berbeşti şi director la Direcţia Minerit de la CET Govora, a reuşit să-şi impună favoritul în fruntea firmei SC Gospodărire Locală Berbeşti SRL (aflată în subordinea Primăriei Berbeşti): este vorba de anonimul Mirel Popescu. Din comisa „de selecţie” au făcut parte toate neamurile lui Cumpănăşoiu şi ale primarului Vintilă Chelcea, care au decis „obiectiv” să îl declare admis pe Mirel Popescu, adică cel care a făcut o facultate invizibilă de prin Târgu Jiu, care a lucrat mulţi ani peste hotare şi care are… un dosar penal pentru ucidere din culpă aflat în cercetări la Parchetul Horezu. Pentru că nu putea să-l lase să moară de foame, primarul Vintilă Chelcea i-a stabilit un salariu… de 1.000 euro lunar net lui Mirel Popescu ca administrator al SC Gospodărire Locală Berbeşti SRL!

 

  • Luând în considerare impactul mediatic generat de soluţia pronunţată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea în chestiunea terenului deţinut de Socom şi pentru a face toate diligenţele în vederea desfiinţării acestei soluţii, se impune ca Primăria Râmnicului să fie reprezentată, pe lângă consilierul juridic care instrumentează dosarul, şi de un avocat specializat. Prin cererea de chemare în judecată, ce formează obiectul dosarului nr. 4997/288/2015, aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, societatea Socom a chemat în judecată primăria, alături de Asociaţia de Proprietari Cămin IACM, Asociaţia de Proprietari Bloc 50 Garsoniere, Asociaţia de Proprietari Bloc 300 Traian, pentru a i se respecta proprietatea şi posesia asupra terenului în suprafaţă de 1508 mp, teren situat în bulevardul Nicolae Bălcescu nr.41-43, zona Cămin 225-300, precum şi obligarea în solidar a municipiului şi a celor 3 asociaţii de proprietari… a lipsei de folosinţă a terenului mai sus menţionat, pe ultimii trei ani.

Leave a Response