|joi, septembrie 29, 2022
  • Follow Us!

LEGEA „Schi in Romania”, pentru ROMANIA! DEZVOLTĂM ÎMPREUNĂ TURISMUL ÎN VÂLCEA, ÎN ROMÂNIA! 

Eugen Neata colegi Parlament

LEGEA „Schi in Romania”, pentru ROMANIA!
DEZVOLTĂM ÎMPREUNĂ TURISMUL ÎN ROMÂNIA!

Proiectul acestei legi, susținut de mai mulți colegi deputați și senatori, a luat naștere în urma multor discuții purtate cu aleși locali din zone montane, proprietari de terenuri, oameni interesați pentru dezvoltarea turismului în România și jurnaliști vâlceni.
Cu toții, au sesizat faptul că nu pot lua parte la realizarea Programului național de dezvoltare a turismului “Schi în România”, că nu pot face investiții în amenajări de pârtii, instalații de transport cablu, pensiuni, stații de iluminat sau prelucrat zăpadă, că turismul montan în România nu are nici o șansă să se dezvolte.
Procedura actuală de scoatere definitivă din fondul forestier național sau din circuitul agricol a terenurilor este greoaie, neclară, birocratică, scumpă, făcând imposibilă transformarea României într-un domeniu schiabil și imposibil de pus în valoare această extraordinară facilitate, ce ne-o oferă natura.
Proprietarii de terenuri din jurul pârtiilor, mulți din Vâlcea, mi-au solicitat ajutorul pentru a le ușura procedurile investițiilor și proiectelor. Alți proprietari, mi-au spus că vor să amenajeze noi zone schiabile. Mulți dintre aceștia, mi-au dat exemplu dezvoltării turistice pe care a cunoscut-o Austria, în urma promovării unor legi în sprijinul investitorilor.
Prin urmare, am inițiat un proiect legislativ, care în curând va deveni lege. O lege care modifică Legea nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare a turismului.
O lege care simplifică scoaterea definitivă din fondul forestier și pentru beneficiarii unităților administrativ teritoriale, dar și pentru persoane fizice sau juridice, care nu vor mai trebui să achite sume astronomice statului, o lege care să permită punerea în valoare a imensului potențial turistic al României!
Se vor dezvolta investiții în infrastructura montană, se vor moderniza domenii schiabile, va crește gradul de confort oferit turiștilor, și implicit va înzeci numărul acestora.
Sunt bucuros că am reușit să îmi respect promisiunea făcută celor din zonele montane vâlcene, oamenilor de afaceri ce doresc să investească în acest domeniu, dar și oamenilor ce vor fi beneficiarii acestor servicii.
Sunt bucuros că prin această lege, contribui la dezvoltarea întregii infrastructuri din zonele montane ale țării noastre și la modernizarea României!
Mulțumesc colegilor mei din Camera Deputaților și Senat, care au înțeles importanța modificării acestei legi și sunt alături de mine în acest demers!
Mulțumesc presei vâlcene pentru sprijin și pentru modul în care face cunoscute inițiativele legislative pe care le-am realizat, dar și pentru modul în care le susțin publicului larg, ea având principalul rol în ce privește transmiterea importanței legilor promovate!
Mulțumesc celor care mă susțin și au încredere în mine! Mulțumesc colegilor mei din grupul parlamentar PSD, care așa cum au promis în campania electorală gândesc și promovează legi benefice oamenilor și îndreaptă România spre normalitate!
De aceea, sloganul nostru “Îndrăznește să crezi în România!”, este cel care, pe zi ce trece, dă încredere, tot mai multor români!

Eugen Neata, deputat PSD de Valcea

Leave a Response