|marți, decembrie 7, 2021
  • Follow Us!

Mircia Gutau: Liceele Chimic și Mecanic 2 nu se mai desfiinteaza! 

77b5b25aec8899e50e7337993b557af1_XL
Declarații BOMBA ale primarului Mircia Gutău la dezbaterea pe buget, care s-a desfasurat azi la Cinematograful Geo Saizescu. Acesta a anunțat că cele două licee, Chimic și Henri Coandă, nu se vor mai desființa – noteaza voceavalcii.ro
Primarul Mircia Gutău a precizat că în urma discuțiilor conducerii Liceului Chimic cu cei de la Universitatea din Pitești, s-a ajuns la un consens. A fost semnat un document de catre toate partile implicate prin care își exprimă acordul ca liceul Chimic să funcționeze în continuare.
In ceea ce priveste Liceul ”Henri Coandă” (Mecanic 2) și Liceul de Artă ”Victor Giuleanu”, primarul Mircia Gutău s-a aratat deranjat de modul în care au abordat problema anumiți profesori de la Liceul de Artă, care au spus că li se pare inacceptabil să predea la Mecanic, ei fiind profesori care predau în centrul orașului, așa că a luat decizia de a nu mai desființa liceul Henri Coandă – potrivit aceleiasi surse.
Doamna director a Liceului Oltchim ne-a comunicat că a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Universitatea din Piteşti, astfel încât începând cu anul următor, cele două instituţii de învăţământ, cel universitar şi preuniversitar să funcţioneze în acelaşi local. Pe de altă parte, Consiliul Local va primi cele 25 de hectare de teren din zona fostei unităţi militare, acolo unde avem ca strategie un nou cartier, un avantaj considerabil pentru Râmnicu Vâlcea. În privinţa liceului Henri Coandă, nici acesta nu se va mai comasa dar este clar că va trebui o reformă de profunzime a învăţământului din Râmnic şi axarea acestui pe învăţământ profesional, condiţie, din punctul meu de vedere, fundamentală pentru o carieră şi găsirea unui loc de muncă” – a precizat  viceprimarul Eusebiu Veteleanu pentru http://www.ramnicuvalceaweek.ro
Foto: Vocea Valcii

One Response to Mircia Gutau: Liceele Chimic și Mecanic 2 nu se mai desfiinteaza!

  1. Mariana

    O hotarare inteleapta. Avem nevoie de tineri care sa cunoasca o meserie. Poate ar trebui sa fie indrumati spre transformarea liceului in scoala profesionala.

     

Leave a Response