|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 08.02.2018 

soparla-cu-volanas
  • Într-o discreţie aproape totală, la sfârşitul anului trecut, s-a produs schimbarea mult aşteptată la vârful Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Vâlcea: „veteranul” Gheorghe Dumitraşcu a fost demis/pensionat de către ministerul de resort, iar în locul său a fost numit Gabriel Blidaru. În perioada cât a fost director, de numele lui Dumitraşcu s-au legat mai multe scandaluri referitoare la unele retrocedări abuzive de terenuri, la care „a închis ochii”, dar procurorii şi Poliţia nu au reuşit să probeze niciodată aceste fapte sau să facă cercetări şi să trimită în instanţa de judecată dosare penale. Despre fostul şef al OCPI Vâlcea, am mai aflat că ar mai fi luat, în nume personal, mai multe suprafeţe de terenuri în judeţ care totalizează circa 7 hectare, amplasate în localităţile Râmnicu Vâlcea, Vlădeşti şi Budeşti.

 

  • Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea a reuşit performanţa de a se număra printre cele 60 de viitoare Centre de Excelenţă în Tehnologia Informaţiei, din România. Nominalizarea celor mai buni dintre cei mai buni s-a făcut de o echipă de specialişti din Japonia, ţară care se va ocupa şi de dotarea cu tehnică de ultimă generaţie a laboratoarelor.

 

  • Zilele trecute, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de numire în funcția de judecător sau procuror a candidaților care au promovat examenul de capacitate organizat în perioada 30 iunie – 13 noiembrie 2017. Printre aceştia se numără şi doi procurori din Vâlcea: Vîlculescu Popa Simona Elena la Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu şi Pațanghel Ionuț Marian la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

 

  • Pentru oricine a trecut măcar o dată prin Spitalul Judeţean Vâlcea în ultimii doi ani nu se poate să nu fi văzut o schimbare în bine de mentalitate în rândul personalului medical şi auxiliar. Modificarea atitudinii vine ca urmare a unei nou şi strict regulament de ordine interioară impus de directorul Dan Ponoran, dar, probabil că şi modernizării propriu-zise a clădirii Spitalului Judeţean Vâlcea. Faţă de alţi ani, în prezent, mare parte din asistentele şi doctorii nu mai cer pe faţă „atenţia” şi nu mai condiţionează actul de medical de eternul plic de bani, ceea ce este un lucru extrem de bun pentru o astfel unitate medicală!

 

 

Leave a Response