|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 12.02.2018 

soparla-cu-volanas
  • Tot scandalul iscat miercuri seara la dezbaterile publice de la Cinematograful „Geo Saizescu” din Râmnicu Vâlcea, privind bugetul local, i-a avut, ca regizori din umbră, pe nelipsitul Buiky şi pe câţiva oameni de afaceri liberali care au pus în scenă un spectacol menit să îl intimideze pe primarul Mircia Gutău. Numai că „socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg” şi primarul Gutău a răspuns cu mult calm la toate jignirile şi ţipetele unor indivizi plătiţi cel mai probabil de PNL să creeze haos în sală. La începutul dezbaterilor publice a fost nevoie chiar de intervenţia Poliţiei şi jandarmilor, însă, până la urmă, discuţiile despre taxe şi impozite, precum şi de comasarea şcolilor au curs timp de peste două ore pe un făgaş normal şi civilizat.

 

  • Au trecut iată două luni şi patronul de la Chimcomplex Borzeşti, Ştefan Vuza, nu a plătit… nici un leu din cele 127 milioane de euro la care s-a angajat la cumpărarea unor active importante ale Oltchim. Totul a fost, de fapt, o gargară ieftină, o publicitate mascată de tipul „Dan Diaconescu” în anul 2012? Reamintim că, la mijlocul lunii decembrie, consorţiul de administratori judiciari ai SC Oltchim SA, compus din SC BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL, au anunţat că adunarea generală a creditorilor a aprobat contractul de vânzare de active (pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între SC Oltchim SA, în calitate de vânzător, SC Chimcomplex Borzeşti SA, în calitate de cumpărător, şi Serviciile Comerciale Române, în calitate de garant. Administratorul judiciar Gheorghe Piperea a declarat că activele SC Oltchim SA care nu au fost „vândute” vor fi scoase la vânzare la o dată ulterioară.

 

  • În ciuda semnalelor trase de ziarul nostru, „maşinile” firmei Loviştea continuă să transporte nestingherit prin Râmnicu Vâlcea lapte în condiţii dubioase, sfidând autorităţile statului. Cei de la OJPC, Direcţia Sanitar Veterinară sau Sanepid închid ochii şi se fac că nu văd aceste invarteli ale firmei Loviştea!?! Atragem din nou atenţia că Dacia Papuc cu număr de înmatriculare VL 07 LOV transportă laptele în numele firmei SC Loviştea SRL cu sediul în comuna Perişani. Această „cisternă”, de fabricaţie prin… anii 1960, aprovizionează aparatele de distribuţie a laptelui amplasate în mai multe puncte din Râmnicu Vâlcea.

 

  • Într-un comunicat de presă, conducerea liberalilor spune următoarele: „Filiala Vâlcea a Partidului Naţional Liberal face un apel public la conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a organiza urgent o serie de dezbateri publice reale privind bugetul propriu al judeţului Vâlcea, privind repartiţia fondurilor publice către localităţi precum şi modul de cheltuire a fondurilor publice de către Consiliul Judeţean”. Păi, dacă judecăm drept, fostul semi-preşedinte ilegal al CJ Vâlcea, Gică Păsat, nu a organizat… nici un fel de dezbateri în cei aproape doi ani cât a parazitat conducerea instituţiei respective!

Leave a Response