|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sapte prefecți postdecembriști din Vâlcea au marcat numirea primului prefect din județ 

28056727_445529629195627_1769604950466096771_n

În urmă cu 159 de ani,mai exact la 14 februarie 1859, ca urmare a decretului domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost numit în funcția de prefect al județului Vâlcea ,domnul Ghiță Golescu.
Data de 14 februarie a devenit astfel,ca o cutumă,ziua în care prefecții postdecembriști din Vâlcea au marcat evenimentul de numire al primului prefect din județ.
Astăzi a fost rândul meu să îi am invitați în holul Institutiei Prefectului,în cadrul ceremoniei de sarbatorire a 159 de ani de la numirea primului prefect de Vâlcea,pe 7 dintre prefecții de după 1989, respectiv domnii: Iulian Comănescu,Nicolae Curcăneanu,Radu Renga,Mircea Nadolu,Remus Grigorescu,Petre Ungureanu și Dumitru Nicu Cornoiu.
Momentele artistice ale ceremoniei au fost asigurate de către elevii Liceului de Artă Râmnicu Vâlcea ,împreună cu soprana Camelia Clavac precum și de actorii Teatrului Ariel Ramnicu Vâlcea,cărora le mulțumesc foarte mult.
Ca un semn al respectului acordat predecesorilor mei din aceasta funcție le-am acordat câte o diplomă de excelență și o plachetă,care să fixeze în timp, momentul sărbătorit astăzi.
Ii mulțumesc Înaltpreasfinției sale Varsanufie,Arhiepiscopul Râmnicului , pentru cuvântul creștinesc ,adresat celor prezenți,prin intermediului preotului Nicolae Moga,consilier administrativ al Arhiepiscopiei.
În egală măsură le mulțumesc doamnei Doina Glăvan,pentru documentata prezentare a datelor istorice din Arhiva Vâlcea,cu privire la activitatea prefecților, de la 1918 și până in prezent, ca și directorului Bibliotecii Județene Antim Ivireanu pentru filmul de prezentare a unor aspecte din activitatea tuturor celor 12 prefecti.

Florian Marin, prefectul judetului Valcea

Leave a Response