|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Propunere legislativa a deputatului PSD, Vasile Cocos: „Lege privind exploatarea şi comercializarea masei lemnoase” 

Vasile-Cocos-680x365_c

Iniţiativa legislativă privind exploatarea şi comercializarea masei lemnoase a ajuns în dezbatere la Camera Deputaţilor. „În vederea prevenirii şi combaterii exploatărilor haotice de masă lemnoasa şi a comercializării la negru a acesteia se impune această reglementare. Fenomenul defrişărilor masive a pădurilor trebuie stopat şi creat un cadru legal care să permită exploatarea pădurilor în mode responsabil şi transparent”, a aratat în expunerea de motive – Vasile Cocos. Acest document este sustinut si de deputatii valceni  Eugen Neaţă, Daniela Oteșanu şi Ovidiu Popa, precum si de alti parlamentari.

Dacă va fi adoptată, noua lege prevede ca suprafaţa pădurilor de producţie existente la data intrării în vigoare a prezenţei legi să fie diminuată cu 50%, iar suprafaţa diminuată se va reîncadra în categoria: pădurilor de producţie şi protecţie şi/sau categoria pădurilor de protecţie. Totodată, comercializarea masei lemnoase exploatate din fondul forestier naţional se va face numai la drum, interzicându-se comercializarea masei lemnoase pe picior, iar exploatarea se va efectua în regim ecologic,

Deputatul Vasile Cocoș a considerat că este absolut necesară dezbaterea şi aprobarea propunerii legislative intitulata – „Lege privind exploatarea şi comercializarea masei lemnoase”.

Leave a Response