|miercuri, decembrie 8, 2021
  • Follow Us!

Urmărit internațional, DEPISTAT la Vâlcea. Se ascundea de poliție 

furtcatuse

La data de 20 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, în urma schimbului de date și informații efectuat prin intermediul birourilor SIRENE din România și Italia, au depistat un cetățean italian, de 39 de ani, urmărit internațional.

Bărbatul a fost dat în urmărire internațională în Sistemul de Informații Schengen, pe numele acesteia fiind emis un mandat european de arestare de autoritățile italiene, la data de 25 ianuarie a.c..

Acesta fusese condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani și 9 luni de închisoare pentru comiterea, în cursul anului 2009, a infracțiunii de primirea în mod ilegal a unor bunuri provenind din infracțiuni, respectiv a unui autoturism de lux.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi demarată procedura de predare către autoritățile italiene.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Poliției Române.

Leave a Response