|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 01.03.2018 

soparla-cu-volanas
  • Când nu împuşcă ilegal animale prin pădurile din zonă sau nu vânează… oameni, baronul de Ioneşti se ocupă să posteze pe site-urile de socializare tot gelul de „imbecilităţi”. Braconierul sef este rupt de realitate şi nu ştie că sectoarele de autostradă care trec prin Vâlcea (2, 3 şi 4) sunt în aprobare la Agenţia de Protecţie a Mediului, iar în aprilie se va lansa licitaţia pentru proiectare şi execuţie, astfel că întreaga autostradă Sibiu-Piteşti va fi gata cel mai târziu în anul 2023.

 

  • În contextul dezbaterilor de la nivel naţional prind cererea ministrului Justiţiei de revocare a şefei DNA, trebuie să amintim un caz concret în judeţul Vâlcea unde se pare ca procurorii au mers pe principiul enunţat de jurnalistul Ion Cristoiu de „răfuieli politico-mafiote”. Aducem în atenţie situatia lui Gheorghe Deaconeasa, fost şef al Ocolului Silvic Voineasa, căruia DNA i-a deschis în perioada 2011-2015 dosare penale pe bandă rulantă (5 sau 6) şi care a primit condamnări grele la închisoare (cea mai mare de 12 ani). Nu spunem că Gicu Deaconeasa este „uşă de biserică”, dar aici este mult prea evident faptul cum acţionează DNA şi cum de alţi indivizi, care au furat mii de hectare de păduri prin nordul judeţului Vâlcea şi care au ajuns milionari în euro, nu se atinge nici un procuror DNA de ei. Este strigător la cer!

 

  • La întâlnirea de marţi, 27 februarie, de la Prefectura Vâlcea, cu societățile sau instituțiile implicate pe tema fenomenului taximetriei ilegale, prefectul Florian Marin a cerut o implicare MAI MARE şi a administraţiilor publice locale din judeţ şi a altor compartimente din IPJ Vâlcea în combaterea taximetriei „la negru”. La această întâlnire, prezidată de către prefectul Florian Marin, au mai participat reprezentanți ai Consiliului Județean Vâlcea, conducerile Inspectoratelor Județene de Poliție și Jandarmi Vâlcea, conducerile Polițiilor Municipale și Orășenești, Serviciului Rutier Vâlcea, Serviciului de Ordine Publică, precum și reprezentanți ai societăților și altor instituțiilor implicate.

 

  • Zilele trecute, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a publicat pe Twitter următorul mesaj frumos despre judeţul nostru: „Dacă plănuiți să vă abateți prin Costeștii de Vâlcea, la vară, când grâul va fi dat în spic, să știți că drumul spre Mănăstirea Bistriţa, Vâlcea, România, care adăpostește moaștele Sf. Grigorie Decapolitul, și cel abrupt spre «Meteorele» României, Mănăstirea Arnota și Vârful Romani, afectat de căderi de pietre și greu de parcurs de autovehicule și de pietoni, va fi modernizat printr-un proiect finanțat din Regio-Programul Operațional Regional, Prioritatea de investiții 6.1”

Leave a Response