|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Un martie încărcat de evenimente la Teatrul Anton Pann repetiții, premiere, spectacole 

ta (2)

 

 

Luna martie pentru Teatrul Anton Pann este una plină din punct de vedere artistic. Au loc spectacole, repetiții, premiere și alte activități care se desfășoară la sediul teatrului în parteneriat cu unele instituții. Se repetă intens pentru montarea unei noi piese care sperăm că va ieși la rampă în această stagiune. Este vorba de “Dușmanul Poporului” de Ibsen, un spectacol pus în scenă de Adrian Roman. O altă piesă la care au început repetițiile se numește Tanța și Costel, spectacol pus în scenă de Bogdan Tudor Pelerin după „Iubirea e un lucru foarte mare” de Ion Băieșu. Se fac ultimile finisaje la spectacolul “Fata din mașinărie” după o piesă de Stef Smith, eveniment a cărui premieră națională va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, pe data de 17 martie. Pe 24 martie în cadrul celei de a 17 ediție a programului UNITER Campania Naţională „Artiştii pentru artişti!”, Teatrul Anton Pann va oferi spre vizionare publicului spectator spectacolul “YEN” de Anna Jordan, regia Adrian Roman. După cum știți și dumneavoastră Campania vine  în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor, prin spectacole oferite în numele cauzei artiştilor noştri pentru care scena rămâne o frumoasă amintire. Printre cele  18 teatre din Bucureşti şi 31 teatre din ţară care au programat deja pe tot parcursul lunii martie, şi nu numai, spectacole de teatru ale căror încasări vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru întrajutorarea artiştilor cu probleme, s-a alăturat și Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea. Tot în această lună este și Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie. Dar până atunci ca de obicei sunteți invitați să urmăriți spectacolele care au loc la sediul teatrului, programate în fiecare sâmbătă de la ora 11.30 și 19.00.

În această sâmbătă de 10 martie, de la ora 11.30, în Sala Mare,  cei mici pot revedea frumoasa poveste scrisă de Ion Creangă- “Punguța cu doi bani”, scenariul şi regia Ioan Brancu, scenografie şi păpuşi, Mirela Tofan. Cocoșul care striga întruna Cucurigu boieri mari, dați punguța cu doi bani  este dârz si hotărât sa recupereze punguţa pe care a gasit-o și i-a furat-o boierul. Spectacolul are umor, savoare, haz, culoare, ingrediente de care se pot amuza atat cei mici cat si cei mari.

De la ora 19.00, în Sala Studio, tot în această sâmbătă vedem ’’ Nerium Park’’ un spectacol care a stat în atenția și a fost vizionat de membrii Juriului Uniter în vederea Galei Premiilor UNITER de anul acesta. Povestea celor doi tineri care înceracă să-și cumpere în rate un apartament pe o perioadă de 30 de ani, într-un complex rezidențial, este povestea tinerilor din ziua de azi care încearcă să-și facă un rost în viată. Vor reuși sau nu, vom vedea în această sâmbătă de la ora 19.00 la sediul Teatrului Anton Pann. Invitația fiind făcută, sunteți așteptați la Teatrul Anton Pann.

 

 

 

Leave a Response