|duminică, octombrie 2, 2022
  • Follow Us!

IPS Varsanufie îl îndeamnă pe preotul Nicolae State Burlusi să stingă conflictul cu primarul Mircia Gutau 

ips-varsanufie_0

Comunicat de presă

În urma Coferinței de presă a Domnului Mircia Gutău, Primarul Municipiului Râmnicu-Vâlcea, din ziua de 9 martie 2018, în legătură cu neînțelegerea dintre Domnia Sa și preotul Nicolae State, de la Parohia Râureni din Râmnicu-Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului face următoarele precizări:

  • Acest conflict este unul personal fără a implica în vreun fel cele două instituții, Primăria Municipiului Râmnicu-Vâlcea și Arhiepiscopia Râmnicului. Ținem să subliniem faptul că între cele două instituții există raporturi de colaborare foarte bune, împreună desfășurând o serie de activități culturale și misionar-pastorale.
  • Accentuăm încă o dată faptul că toți clericii eparhiei noastre în perioada Postului Mare trebuie să intensifice activitățile duhovnicești și pastorale și reamintim hotărârea Sfântului Sinod nr. 410 din 2004, care interzice implicarea clerului în politică.
  • La proxima ședință a Permanenței Consiliului Eparhial din săptămâna 12-16 martie se va alcătui o comisie care să cerceteze cele amintite în Conferința de presă a Domnului Primar.
  • În acest sens, îl îndemnăm pe preotul Nicolae State să stingă conflictul pe care l-a generat, lucrând în duhul Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos spre a întâmpina cum se cuvine Marele Praznic al Învierii Mântuitorului.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului

One Response to IPS Varsanufie îl îndeamnă pe preotul Nicolae State Burlusi să stingă conflictul cu primarul Mircia Gutau

  1. Mitaru Anton

    Apreciez f bun comunicatul I P S Varsanufie PrimarulM Gutau a ajutat permanent biserica este posibil ca tocmai acest preot sa fie nemultumit mare semn de intrebare

     

Leave a Response