|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Remus Borza, note pentru politicieni. Cine sunt oamenii săptămânii în politică-VIDEO 

1-remus-borza

Iată notele date joi de deputatul independent Remus Borza în direct, la DC News Live:

Viorica Dăncilă – nota 7: ”Trebuie să se hotărască să vorbească ori în română, ori în engleză. De șase ori a spus ”imunoglobină” în loc de imunoglobulină. Înțeleg când vorbești liber să nu îți iasă de câteva ori, dar de șase ori? În condițiile în care citești de pe laptop, te confrunți cu un scandal imens legat de lipsa imunoglobulinei, situație în care activezi și mecanismul european de protecție.

Orlando Teodorovici – nota 8: ”E o chestie de bun simț. Până la urmă sunt 6 formulare, cele 6 se comasează într-un singur formular. Apreciez că nu va desființa Formularul 600. Liber profesioniștii plătesc CAS și CASS oricum la valoarea salariului minim pe economie. Până în acest moment, pozițiile lui Orlando Teodorovici sunt corecte. Sigur, ca ministru de Finanțe vreau să fie mai riguros și cu mai puțină dare de mână”.

Ludovic Orban – nota 10: „Îi dau o notă de încurajare. Din punct de vedere uman, sigur că e un abuz al procurorilor și o eroare judiciară ce i s-a întâmplat. Probabil că astăzi era primarul Capitalei. Nu a candidat nici pentru parlamentare, a fost un om de onoare. Din punct de vedere uman e o dramă, a ieșit cu bine. Dar în anul de când e președintele PNL nu a avut destulă legitimitate să se impună în partid, să facă curățenie și să vină cu un proiect coerent de consolidare a dreptei”.

Dan Barna – fără notă : „E un ardelean de-al meu, de la Sibiu, aș vrea șă-i dau și lui 10! Dar pe ce? Nu am pe ce să îi dau, rămâne în așteptare. O să vină la finalul anului USR cu un program alternativ de guvernare. Păi vii cu un program alternativ de guvernare după 3 ani, când ți se termină mandatul?”

Codrin Ștefănescu – nota 6 : „Nu am fost niciodată un fan al lui Codrin Ștefănescu. A rămas prea PRM-ist pentru gustul meu, precum e și Olguța Vasilescu, dar ea a mai evoluat. Faptul că îi face opoziție lui Dragnea nu este în sine o virtute”.

Ecaterina Andronescu – nota 10 : „Dacă punem candidatele lui Dragnea la funcția de vicepreședinte și președinte executiv, în comparație cu Ecaterina Andronescu, diferențele sunt ca de la cer la pământ. Evident că în favoarea Ecaterinei Andronescu. E un intelectual de marcă. Îi dau 10 dacă într-adevăr își ia inima în dinți șă candideze chiar și fără șanse”.

Nicolae Bănicioiu – nota 8 : „Eu i-am spus din capul locului că nu poate candida și el și Ecaterina Andronescu. I-am mai spus că sunt de părere că Ecaterina Andronescu are o aderență și favorabilitate mai mare la delegați decât el. Evident că opoziția din PSD trebuie să aibă un candidat comun”.

Angela Merkel – nota 10: „Și-a făcut Guvernul, urmează să depună jurământul. Interesant că deja își pregătește succesiune. Unii analiști spun că nici nu o să își ducă mandatul la bun sfârșit și o să renunțe. A promovat-o secretar general, numărul 2 în CDU pe cancelarul landul Saar, Annegret Kramp-Karrenbauer. Rețineți acest nume. Va fi următorul președinte al Creștin Democraților și viitorul Cancelar al Germaniei. Vine pe aceeași rețetă pe care a fost promovată și Angela Merkel”.

Emmanuel Macron – nota 9: „E de departe cel mai activ lider european. E foarte implicat în reforma justiției. Sunt 68.000 de încarcerați în Franța pe 59.000 de locuri disponibile în penitenciare. Și acolo vorbim de o aglomerare. Reforma presupune ca pedeapsa privativă de libertate să aibă un  caracter subsecvent, accesoriu, să se meargă pe alte măsuri care să asigure reeducarea, pușcăria cu privare de libertate e un cost pentru stat. Pachetul de măsuri privind reforma justiției îi protejează și pe minori împotriva actelor sexuale neconsimțite”.

Donald Trump – nota 8: „Un suport prea mare pe care SUA îl acordă Israelului în diferendul cu Palestina. A suspendat și finanțarea pentru autoritatea palestineană. Recunoașterea de către SUA a Ierusalimului ca fiind capitala statului Israel a iritat foarte mult lumea arabă. Donald Trump vrea să meargă la Ierusalim pe 12 mai, cu ocazia celebrării a 70 de ani de la fondarea statului Israel, la inaugurării ambasadei. Mulți spuneau că mutarea ambasadei e o chestie de câțiva ani, iată, se întâmplă în câteva luni”.

Viktor Orban – nota 10: „Ar trebui să-i dau 10 pe linie mereu. E un lider care își cunoaște interesele. Ale lui, ale partidului și ale Ungariei. Noi am concesionat rezerve colosale de gaze din Marea Neagră către EXON și OMV Petrom, nu eram capabili să le exploatăm deși avem platforme de foraj marin pe platoul continental încă din anii ’80. Tot gazul l-am dat ungurilor. Am primit 179 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru gazoductul BRUIA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria). Viktor Orban a oprit gazoductul în Ungaria. Înțeleg că s-a făcut clandestin o licitație și Ungaria a câștigat toată cantitatea care v-a tranzita gazoductul de 4,4 miliarde de metri cubi, ceea ce e enorm. Consumul României e de 11 miliarde de metri cubi într-un an. Înseamnă mai mult de o treime”.

Interviul integral poate fi urmărit AICI.

Sursa: https://www.dcnews.ro/remus-borza-note-pentru-politicieni-cine-sunt-oamenii-saptamanii-in-politica-video_583487.html

Leave a Response